Július 1-jén indul a PIM KertLabor – Koncertek, versszínház és közösségi programok egész nyáron a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében

A Muse set című sorozat első eseménye, Pátkai Rozina exkluzív koncertje nyitja a nyári fesztivált július 1-jén. A dalszerző-énekes ezúttal Nemes Nagy Ágnes verseinek és interjúrészleteinek felhasználásával, a PIM Mindenek ellenére föld – Nemes Nagy Ágnes tájképei című kiállításából merítve hozta létre kifejezetten erre az estére alkotott, különleges hangzásvilágát. A program felejthetetlen élményét az esemény helyszíne, a PIM megújult kertje és a Nemes Nagy Ágnes-kiállítás képanyagának animált vetítése garantálja.

A nyári fesztivál további eseményei hasonlóan izgalmas, exkluzív programok, melyek különböző műfajokkal vonzzák a kert és a múzeum látogatóit. A Párhuzamos történetek című felolvasószínházi előadásokon kiderül, hogyan hatott egymásra és mi a közös Petőfi Sándor és Petri György, Polcz Alaine és Nemes Nagy Ágnes vagy Nádas Péter és Hajnóczy Péter világában. Horváth Kristóf Színész Bobbal nyomába eredünk a Csukás-univerzum ismerős és felfedezésre váró részeinek. A Jelen a kertben workshopsorozatban megtapasztalhatják, hogyan segíthet egy kortárs költő megtalálni az egyensúlyt. A Hajógyár kertkoncerteken pedig havonta két alkalommal olyan zenei alkotók adnak ízelítőt művészetükből, mint Manoya & az É.G., Brenka, Balla-Cz.K. (Platon Karataev duó), Petruska, Bíró Szabolcs „Maszkura” és Kathy Zsolt.

Lazuljon el a PIM kertjében egész nyáron izgalmas és kísérleti workshopokkal, zenei és vizuális produkciókkal, felolvasószínházzal és a Szóköz irodalmi kávézó frissítőivel.

További információ: www.pim.hu