Új bérletekkel várja nézőit a Szegedi Nemzeti Színház

A Szegedi Nemzeti Színház 2021. augusztus 9-én 10:00-kor megkezdte bérletei értékesítését a 2021/22-es évadra. Megszűnnek az eddigi bérletek, helyettük nyolc új konstrukcióból választhatnak a felnőtt és három új variációból a fiatalabb nézők. Mivel a bérlők korábbi helyeit nem tudja tartani az intézmény, a régi bérlők számára elővásárlási lehetőséget biztosít augusztus 9. és 19. között. 

Szegedi Nemzeti Színház, páholyok © Szabó Luca

Nagy energiákkal készül a Szegedi Nemzeti Színház társulata az új évadra és a nézőkkel való találkozásra. Műfajilag sokszínű repertoárral, ősbemutatókkal várja közönségét a teátrum – a tizennyolc új bemutatóból hármat a Szegedi Kortárs Balett állít színpadra, és az operatagozat is kiemelkedő programmal készül.

Az új bérlőknek augusztus 23. és október 15. között lesz lehetőségük bérletvásárlásra, valamint továbbra is elérhetők a három, illetve öt előadásos szabadbérletek, melyek már online, SZÉP kártyával is megvásárolhatók és beválthatók a www.szegedinemzeti.jegy.hu/seasonticket oldalon. 

Nem lett volna igazságos, hogy a korábbi bérletkonstrukciók mellett egyes bérletesek számára fenntartjuk a helyet, másoknak pedig nem. Így egyenlő lehetőséget biztosítunk valamennyi bérlőnk számára. A korábbi bérletnevek többsége megszűnik, újakat választottunk, méghozzá főként örökös tagjainkról elnevezve. Például Berdál Valéria operaénekes, Horkits Erzsébet legendás színházi titkár, Angyal Mária rendező neveit kapják az egyes bérletek, de megmaradt például a fiataloknak szóló Universitas-, illetve a két ifjúsági bérlet, a Radnóti és a Tömörkény elnevezése. A Támogatói I. és Támogatói II. bérlet tartalmazza a legtöbb előadást, a tematikát tekintve továbbra is maradtak a hétvégi és a hétköznapi összeállítások – mondta Barnák László, főigazgató.

A jegyárak az új évadban nem emelkednek, a bérletárak pedig eleve kedvezményes konstrukciók, de a diákoknak, pedagógusoknak és nyugdíjasoknak további 10 százalék kedvezményt biztosít az intézmény.

A bemutatókról bővebb információ a szinhaz.szeged.hu oldalon található.

Legyen továbbra is a Szegedi Nemzeti Színház a nap fénypontja!

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház