Legyél te is forgatókönyvíró! Indul a 3. Hypewriter – 10.000 eurós fődíj – pilot készül a nyertes ötletből

A Paprika Studios és az RTL Magyarország idén is meghirdeti Kelet-Közép-Európa legnépszerűbb nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatát, a Hypewritert, amelyre fiatal, de már tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók mellett olyan pályázók jelentkezését is várják, akik eddig leginkább csak saját maguk és környezetük szórakoztatására rukkoltak elő jobbnál jobb sorozatötletekkel. Az immár harmadik alkalommal megvalósuló, 2018-ban indult verseny célja, hogy műfaji korlátozás nélkül felkutassa a legeredetibb új tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat. A tét óriási: a nemzetközi mezőny nyertese 10.000 euróval lesz gazdagabb, pályaművéből pedig teljes értékű pilot készül, ami az RTL Magyarország jóvoltából az RTL Most-on nagyközönség elé is kerül.

Június 1-től egészen július 15-ig lehet jelentkezni a Hypewriter nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatra, amelyet a Paprika Studios, Kelet-Közép-Európa legnagyobb, 10 országban önálló irodával jelen lévő televíziós műsorgyártója és a magyar televíziós piac meghatározó szereplője, az RTL Magyarország szervez. 

A műfaji megkötés nélkül a legeredetibb, új televíziós sorozatötleteket és tehetséges alkotóikat kereső, angol nyelven zajló verseny korábban már két alkalommal, 2018-ban és 2019-ben hatalmas sikerrel lezajlott Budapesten, az európai televíziós szakma krémje előtt bemutatkozási lehetőséget nyújtva a résztvevőknek. 


Akkor versenyenként több, mint 20 ország 150 pályázata került a kultúra, a filmelmélet, a filmkészítés és a televíziós műsorgyártás területét képviselő, elismert szakemberekből álló, öttagú nemzetközi zsűri elé, akik a Hypewriter záróeseményén a helyszínen bemutatkozó nyolc-nyolc pályamű közül 2018-ban „A hentes” amerikai, 2019-ben pedig „Az aranykor” magyar alkotójának ítélték oda a verseny 10.000 eurós fődíját, valamint a lehetőséget, hogy a Paprika Studios és az RTL Magyarország jóvoltából az ötletből sorozatpilot készüljön. Előbbi gyártása már befejeződött, és hamarosan bemutatásra kerül az RTL Most-on, utóbbi koncepció pedig fejlesztési fázisban várja a megvalósítást.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2021-es verseny is angol nyelven zajlik, a szervezők elsősorban a kelet-közép-európai régióból számítanak nevezésekre, de a világ minden részéről lehet jelentkezni. A beérkezett pályaművek közül a zsűri a legjobb nyolc alkotóját hívja meg a Hypewritert záró pitchfórumra, amely a tervek szerint augusztus végén Budapesten, a több, mint 70 ország részvételével zajló szakmai rendezvénnyel, a NATPE Budapest International-lel egyidőben, annak tőszomszédságában kerül megrendezésre. 

A pitchfórum résztvevői a zsűri mellett közel 100, a világ számos pontjáról érkező szakmabeli – forgalmazók, gyártók, televíziós szakemberek, szakmai újságírók – előtt mutathatják be az ötletüket. A nyertes díjazása változatlanul 10.000 euró, valamint az ötlet teljes értékű pilotként történő elkészítése, majd közönség előtti bemutatása a Paprika Studios és az RTL Magyarország felajánlásaként.

A jelentkezés és további információk: www.hypewriter.tv

Forrás: Hypewriter