Ezen a hétvégén sem lesz hiány kulturális programokból a Balaton-parton

A strandidő mellé koncert, monodráma, irodalmi este és egy musical-paródia is jár!

Táncolnivaló és sokszínű zene Badacsonyban, a tavalyi év sikerkönyvének színpadi adaptációja Balatonföldváron, történelmi fikció és musical-paródia Balatonszárszón, és egy „szerepcserés” irodalmi este Balatonbogláron – Grecsó Krisztián és Beck Zoltán főszereplésével. Az előttünk álló hétvégén jó időben és kulturális programokban sem lesz hiány a Balaton-parton!

MONGOOZ AND THE MAGNET
DÁTUM: 2020.07.30. 21:00,
HELYSZÍN: BADACSONY – FRISSTERASZ

Igazán üdítő programmal, a MONGOOZ AND THE MAGNET zenekar stílusokon és országhatárokon átívelő koncertjével indítja a hétvégét csütörtökön este a Kultkikötő. A pécsi trió üde színfoltja a hazai zenei életnek: a kicsit blues-os, kicsit rock-os, kicsit pop-os, kicsit soul-os hangzásvilágot megidéző banda nem csak zeneileg sokszínű. A pécsi orvosi karon egymásra találó, nemzetközi, ír-norvég-magyar hármas öt évvel ezelőtti indulása óta gyorsan népszerűvé vált a rajongók körében, ami nem véletlen: a fiúk igazi „táncolnivaló zenét” játszanak, ami egy ilyen forró balatoni hétvégén mindenképpen csábító programnak ígérkezik. A helyszín a badacsonyi frissTerasz, ahol az üdítő dallamok és a talpalávaló mellé csodálatos panoráma, és nem mellesleg finom borok társulnak.

GRECSÓ KRISZTIÁN: VERA
DÁTUM: 2020.07.31. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR – BAJOR GIZI KÖZÖSSÉGI HÁZ

Grecsó Krisztián tavaly megjelent sikerkönyvéből a Kőszegi Várszínház készített színpadi adaptációt. Az idén májusban bemutatott monodráma ezen a nyáron debütál a közönség előtt. A megható darab a nyolcvanas évek Magyarországán játszódik, a főhőse Vera (Grisnik Petra alakítja) próbál eligazodni a felnőttek világában, ami azzal is jár, hogy hazugságokkal is szembesülnie kell.  
Mit kezd a család sötét titkaival egy gyerek? Mit kezd a hallgatással, az évtizedekkel korábbi tragédia nyomaival, a pállott évtized kellemetlen szagával, a félrefordított tekintetekkel, az egyre kevesebb meggyőződéssel beléfojtott szóval? Ezekre a kérdéseket fejtegeti a könyv, és az annak nyomán készült darab, amelynek rendezője Göttinger Pál.

GUTENBERG! – KARINTHY SZÍNHÁZ
DÁTUM: 2020.08.01. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONSZÁRSZÓ – CSUKÁS SZÍNHÁZ

Homonnay Zsolt és Peller Károly színművészek formabontó musicalje, ha úgy tetszik musical-paródiája, egy történelmi fikció, egy „lehetetlen történet”, amelynek főhősei arra vállalkoznak, hogy színészek és információk NÉLKÜL készítsenek sikerdarabot. Igaz, hogy ehhez ki kell találniuk az egészet, és az összes szerepet nekik kell eljátszaniuk, de még ez sem riasztja el őket a feladattól. És hogy milyen eredményre jutnak? Kiderül, a balatonszárszói Csukás Színház szombati bemutatóján, ahol a két nagyszerű és sokoldalú művész gondoskodik majd arról, hogy a nézők rekeszizomgörccsel hagyják el a nézőteret az előadás végén.

BECK@GRECSÓ – ZENÉS IRODALMI EST
DÁTUM: 2020.08.01. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

Egy újabb irodalmi este, és egy újabb zseniális előadó-páros érkezik a Balaton-partra. Ezúttal Grecsó Krisztián, az ország legsikeresebb kortárs írója és Beck Zoltán, a hazai zenei élet egyik legmeghatározóbb alakja áll, vagyis ül színpadra, hogy aztán időnként szerepet cseréljenek. „Az írónál gitár van. A zenész meg felolvas”. De az este nem csak emiatt különleges: Grecsó Krisztián és Beck Zoli karantén utáni időszakban először a balatonboglári Kápolna-színpadon találkoznak (legalábbis a színpadon), és – ahogy ígérik – „beszélgetnek, mert barátok, olvasnak, mert írnak, zenélnek, mert vannak dalaik.” Igazi lélekemlő nyári program, ahol a zenei aláfestés és a magvas gondolatok mellé festői panoráma társul. 

MESÉS KIKÖTŐ
A Kultkikötő a legkisebbeket is szeretettel várja az alábbi helyszíneken. 
Balatonföldvár>> | Balatonszárszó>> | Balatonboglár>> | Balatonfenyves>>

JÖN! JÖN! JÖN! Kultkikötő születésnap – Budapest Bár koncert Balatonbogláron (2020.08.07.)

Irány a Kultkikötő!