Ínyenc program képregényrajongóknak – Dunaparti Angoulême

A képregény világszerte újra fénykorát éli, ami a magyar képregényrajongóknak is tartogat remek híreket. Amellett, hogy egyre több ikonikus külföldi sorozat válik elérhetővé már az egészen fiatal képregényolvasóknak is, a hazai képregényes élet is felpezsdülni látszik.

Ezt támasztja alá például, hogy 2017-ben hosszú évek előkészítő munkája után közösségi finanszírozással jelent meg Csepella Olivér Nyugat+ Zombik című képregénye, 2019-ben pedig bővített kiadással jött ki Lakatos István Lencsilány című munkája.

2020. február 1-én pedig egy újabb mérföldkő következik: a Budapesti Francia Intézet és a Magyar Képregény Szövetség az Angoulême-i Nemzetközi Képregényfesztiválhoz és a 2020 – a képregény éve programsorozathoz kapcsolódva megrendezi a Dunaparti Angoulême Képregényfesztivált.

A rendezvény nemcsak a francia képregényújdonságoknak ad bemutatkozási lehetőséget, hanem lehetőség lesz belekóstolni a képregényrajzolásba, vásárolni a helyi terjesztők széles kínálatából, megnézni egy különleges kiállítást, és ezen a napon mutatják be az egyik hazai képregényes magazin újraindulás utáni első számát is.

További információ és részletes program:

https://www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/programok/konyvek/angouleme-2020.html

https://www.facebook.com/events/816769618750529/

, ,