Debreceni tavasz negyven programmal

Negyven programmal – koncertekkel, film- és színházi bemutatókkal, kiállításokkal, irodalmi estekkel – várja a Debreceni tavasz 2016 elnevezésű kulturális rendezvénysorozat április 24-ig az érdeklődőket.

Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere a programokat bemutató keddi sajtótájékoztatón kiemelte: az Apolló moziban a Frankofón Filmnapok keretében hat kortárs francia alkotást mutatnak be, köztük a Mustang című filmet, amely a Saul fia legnagyobb ellenfele volt az idegen nyelvű filmek Oscar-díjáért folyó versenyben.

A költészeti fesztivál és a tavaszi képzőművészeti tárlat hagyományos rendezvényei a tavaszi kulturális fesztiválnak, amelyen azonban most először rendeznek virágvasárnapi felvonulást – tette hozzá az alpolgármester.

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet a március 14-i és 15-i ünnepi programokra, megfogalmazva azt a reményét, hogy politikai hovatartozástól függetlenül együtt ünnepel majd a város lakossága és sikerül „összefogást mutatni a nemzeti értékek iránt”.

Bódor Edit, a programokat szervező Főnix Kft. ügyvezetője a Kolompos együttes Jönnek a huszárok című családi koncertjére, a Debreceni Big Band és Gájer Bálint fellépésére, a Budapest Bár koncertjére, a Momentán társulat RögvEst című improvizációs showjára, valamint Udvaros Dorottya Majdnem valaki című lemezbemutató koncertjére hívta fel a figyelmet. A Művészetek Palotája új családi táncjátékát, az Elvarázsolt kastélyt a Kölcsey központban tekinthetik meg az érdeklődők – tette hozzá.

Bódor Edit utalt arra is, hogy a Debreceni tavasz 2016 programsorozata májusban színházi bemutatókkal folytatódik: a nagyerdei szabadtéri színpadon táncos majálissal nyílik az évad, a Kölcsey központban pedig mások mellett Marry Orr: Mindent Éváról című színművét láthatja a közönség az Orlai Produkciós Iroda előadásában.

Forrás: MTI