„Egy belső hang” – Rendhagyó est Röhrig Gézával, az ELTE Radnóti Gyakorlóiskolájának Messzeringó sorozatában

Szerkesztő: Tóth Judit Nikoletta

Néhány évvel ezelőtt rendhagyó, azóta hagyománnyá formálódó összefogást kezdeményeztek az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium önkéntes diákjai, öregdiákjai, az ott tanító tanárok és a szülők. Olyan kortárs kulturális és egyben támogatói esteket rendeznek a patinás épület dísztermében, amelyek ingyenesen vagy támogatói jegy vásárlásával látogathatók. A sorozat – amely az iskola névadójának, Radnóti Miklósnak a Nem tudhatom című versének egyik sorát kiemelve a „Messzeringó” nevet viseli – teljes bevétele az iskola Alapítványát támogatja, amelyet fejlesztésekre és az ott tanuló diákok támogatására fordítanak.

Röhrig Géza (fotó forrása:

Röhrig Géza (fotó forrása: ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola)

A következő esten, március 16-án 18 órától Röhrig Gézával (költő, színész) a Saul fia című Oscar-díjas film főszereplőjével találkozhatnak az érdeklődők. A művész beszélgetőtársa Gács Anna lesz

Röhrig Géza 1967-ben született Budapesten, jelenleg New Yorkban él. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán Szabó István osztályában végzett filmrendezőként. Nagyon sokoldalú művész: Ő volt a Huckleberry punkegyüttes frontembere, játszott Madaras József Eszmélet című sorozatában, de dolgozott már óvodában nevelő pedagógusként és hitoktatóként is. Számos verseskötete jelent meg magyarul. Nemes Jeles László filmrendező Saul fia című játékfilmjének főszereplője. Az alkotás a 2015-ös cannes-i fesztiválon a Zsűri Nagydíját, 2016-ban az Oscar-gálán a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat nyerte el. (Forrás: Wikipédia)

Az érdeklődőket szeretettel várják a szervezők az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola Díszteremében (1146 Budapest, Cházár András u. 10, I. em., www.radnoti.hu) 2016. március 16-án este 18 órakor. A belépés ingyenes, de aki az iskola Alapítványát szeretné támogatni támogatói jegy vásárlásával, a helyszínen megteheti azt.

Meghívó

Forrás: ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium