Dot.Consla Company – Műhely Alapítvány: P@88w0rLd

BEMUTATÓ: 2016. március 10. 19:00
További előadás: 2016. március 11. 19:00

Jelszavak világát idézi meg a Dot.Consla Company és a Műhely Alapítvány következő bemutatója. Az Ujszászi Dorottya-Frigy Ádám alkotópáros és Ujszászi Kinga hegedűművész P@88w0rLd c. előadása március 10-én és 11-én 19 órai kezdettel látható a MU Színházban.

P@ssw0rLd

Nap mint nap jelszavakat használunk.

Mindannyian átéltük már „az elfelejtett jelszó” pillanatát. A jelszó egy általunk létrehozott „stop” egy rendszerben, mellyel gyakran képesek vagyunk saját magunkat is kizárni. De mire is való a ‘password’? Valójában mit jelent a biztonság? Hol is vagyunk biztonságban? Jó nekünk, ha biztonságban vagyunk? Vajon vannak ilyen jelszavak a testünkön, testünkben is? És kinek adunk „hozzáférést”, ki ismerheti jelszavainkat?

Kódok világában, passworld-ben élünk.

Alkotók-előadók: Ujszászi Dorottya, Frigy Ádám
Hegedűművész: Ujszászi Kinga
Elektronikus hangzás: Mádi László
Fény: Vajda Máté
Konzultáns: Quan Bui Ngoc (VN/B), Téri Gáspár

Koprodukciós partner: Műhely Alapítvány
Támogatók: EMMI, MU Színház, NKA, SÍN Kulturális Központ

Az előadás a ”Múlttal a jövőért” programsorozat része.

UJSZÁSZI DOROTTYA táncművész a Budapest Táncszínház, PR-Evolution, Inverse Dance, Badora Társulat, és a Magyar Nemzeti Balett modern estjeiben szerepel. Jardin d’Europe és többszörös Fülöp-Viktor ösztöndíjas. Külföldön az Hubert Essakow Dance (UK), Quan Bui Ngoc – Les Ballets C de la B táncosának – ‘3art3 Company’ (CH) darabjaiban táncol.

Ranglistavezető versenytáncos, 2011-től a nemzetközi salsa élet meghatározó alakjává vált Leon Rose-zal.(UK/FR). Sokrétű tudását a kortárs tánc, kontakt improvizáció és salsa ötvözetéből alkotott CONSLA műfajában összegzi, melynek kutatásán, fejlesztésén 2010 óta dolgozik. Saját társulata a Dot.Consla Company és Consla Core. 2013-ban társulatával a Swatch Art Peace Hotel rezidense, munkáját a 2015-ös Velencei Biennálén bemutatták.

Legutóbb a Közép-Európa Táncszínháznak koreografálta Click c. első CONSLA táncszínházi darabját.

FRIGY ÁDÁM a Talentum Táncművészeti Szakközépiskola elvégzését követően a Fejes Ádám nevével fémjelzett MU Terminálban folytatta tanulmányait. A megszerzett tudást pedig olyan jeles hazai és külföldi alkotók munkáiban kamatoztatta, mint Gergye Krisztián, Barta Dóra, Hámor József, Andrea Boll (CH/NL) valamint Jivko Jeliazkov (BG). 2011-től a Közép-Európa Táncszínház tagjaként dolgozott. 2014-ben a társulat „Fázisok” elnevezésű kísérletező műhelymunkájának keretén belül készítette el Mádi Lászlóval közösen Polaritásaim c. duettjét.

UJSZÁSZI KINGA hegedűművész a budapesti Zeneakadémia elvégzése után Londonban, a Royal Academy of Music régizene tanszakán tanult, majd Anglia és Európa vezető historikus együtteseinek (The Orchestra of Age of Enlightement, the Orchestra Revolutionere et Romantic, The Academy of Acient Music) lett tagja.

2012/13-ban az Európai Unió Barokk Zenekarának koncertmestere Riccardo Minasi, illetve Stefano Montanari vezetése alatt. Vezetője a madridi Academia de las Luces és a Spiritato együtteseknek, valamint számos kamarazenei formációnak.

Rendszeresen tart mesterkurzusokat, legutóbb 2015 őszén Bieber Rózsafüzér szonátáiról tartott előadást a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Forrás: MU Színház