KOREA NOW / KOREA MOST – Kortárs képzőművészet Koreából

KOREA NOW címmel nyitja meg első kiállítását a Koreai Kulturális Központ 2016-ban. A 12 koreai kortárs képzőművész alkotásait felvonultató tárlat 2016. február 16-tól március 12-éig lesz megtekinthető ingyenesen, az intézet nyitvatartási idejében.

Korea now

A koreai nép több évezredes történelme során számos alkalommal nézett szembe olyan politikai, kulturális és gazdasági folyamatokkal, melyek választ követeltek a koreai identitás mibenlétének és létjogosultságának kérdéseire. A koreai személyazonosság fejlődése mindig is egyet jelentett a koreai művészet identitásának megerősödésével, mely lehetőséget biztosított arra, hogy ez a területét tekintve kis ország folyamatosan a kulturális térképen maradhasson.

A mai változó kulturális körülmények ismételten megkövetelik, hogy a koreai művészet újragondolja a „koreaiságot.” Ezt az újraértelmezést azonban nem pusztán mint nacionalista patriotizmus, vagy megszállott ön-tömjénezés kell megvalósítania, hanem a globalizáció adta új platformon is folyamatosan meg kell mutatnia magát. A <Korea Now> című kiállítás lehetőséget biztosít arra, hogy a művészek festményein, fotográfiáin, installációin keresztül megmutassák, mit jelent a „Koreai identitás” a koreai kortárs művészetben.

Kim Hodeuk virtuális kiállítása a Korean Artist Project támogatásában:

KOREA NOW / KOREA MOST
Kortárs képzőművészet Koreából
2016. február 15 – március 12., Koreai Kulturális Központ

Forrás: Koreai Kulturális Központ