Herbert Aniko aka Haniko: ERDŐ, AMIBEN JÁROK Pando, egy rezgőnyár lélegzete című kiállításának a megnyitója

A Magyar Műhely Galériában (Budapest VII., Akácfa u. 20.) nyílik meg Herbert Aniko aka Haniko: ERDŐ, AMIBEN JÁROK Pando, egy rezgőnyár lélegzete című kiállításának megnyitója 2016. február 3-án (szerdán) 18 órakor.

A kiállítást megnyitja Szombathy Bálint, művész, író, szerkesztő.
Kurátor: Urai Dorottya, művészettörténész

A kiállítás megtekinthető 2016. február 26-ig, munkanapon 10 és 17 óra között.

pando01

A Pando mai napig a legnagyobb és legöregebb koloniális szervezet. A közös gyökérzettel összekapcsolt fák már több száz éve lélegeznek együtt. Erre úgy képesek, hogy a föld alatti gyökérhálójuk mindannyiunk számára vizet és tápanyagot biztosít. Együtt. Közösen hullajtják a lombjuk és közösen újulnak meg, ha kár érte a törzsüket. Egy hat az egészre, és az Egész az Egyre. Installációnk szüzséje ebből indul ki. Hogy minden létező akarva és akaratlanul is kapcsolódik a másikhoz. Akár az ország, ahol élünk. Hatunk egymásra, ha akarjuk, ha nem. Közösen kell élnünk itt, ha akarjuk, ha nem. Ugyanazt a levegőt lélegezzük és fújjuk ki. Ha meghal az egyikünk, akkor miért nem érezzük mégsem? Mi ez a közöny és érzékenység, ami bennünk munkál ebben az összezárt „térben“?

Munkámban több rétegben szeretném megmutatni ennek a szimbiózisnak a nehézségét és az erejét De ebben a rétegelt installációban próbálok egy saját „erdőt” alkotni. A város és a test belső tájainak mintájára. Keverve a valóságot az elképzelttel, az elképzelhetetlent a valóssal. Videót, zenei kompozíciót és papírfákat vegyítek össze az újrahasznosított papírtérben. Egyszerre használom a Pintér Béla Társulat és Szkéné Színház régi szórólapjait és a nemesebb anyagokat, miközben videót is vetítek az elkészült tárgyra. Ez az erdő ezer arcú szeretne lenni. Kiolvasható és hallgatható. Megfogható és elillanó. Mint a levegő körülöttünk.

Az installáció mellett különböző papírmunkákat láthatunk japán tus, papír, fa, üveg és tengeri só felhasználásával.

Event link :https://www.facebook.com/events/1661502964122848/
Gif animáció: http://imgur.com/oYHLz0B


[MMG] Magyar Műhely Galéria
H-1072 Budapest
Akácfa utca 20.
www.magyarmuhely.hu

http://anikoherbert.com
https://www.facebook.com/ANIKOherbertcom
http://myhanikouniverse.tumblr.com
http://instagram.com/anikoherbert