Karácsonyi koncert a Mátyás-templomban

Szeretettel várjuk 2015. december 15-én, este 8 órakor a Mátyás-templomban a Magnificat Leánykar karácsonyi koncertjére.

Az idén 25 éves, nyolc Nagydíjjal rendelkező kórus, amely 2013-ban Arezzóban az egyik legrangosabb kórusversenyen I. helyezést ért el Modern művek kategóriában, valamint a Közönségdíjat is elhozta. 2014-ban a XXVI. Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen lett kategória győztes, továbbá megnyerte a Nagydíjat is.

A karácsonyi koncertek mindig különleges élménnyel szolgálnak a közönség számára. Itt ugyanis a kórus szabadon megmutathatja gazdag repertoárját, amely a régi zenén keresztül a modern művekig, a romantikus darabokon át egészen a karácsonyi énekekig széles skálát vonultat fel. Elhangzanak J.S. Bach, A. Adolph, Miskinis, E. Esenwalds és magyar szerzők: Halmos László, Bárdos Lajos, Kocsár Miklós, Pintér József, Kodály Zoltán, Wolf Péter művei. A kórus állandó kísérő hangszere az orgona, amely több darabban és külön is felcsendül az este folyamán. Vonós és ütős hangszerek is színesítik a műsort, énekesként pedig Bardóczy Attila lép fel.

A Liszt-díjas Szebellédi Valéria karnagy által vezetett kórus színvonalas kikapcsolódást, bensőséges atmoszférát teremtve, lelki feltöltődést nyújt a közönség számára.

Jegyek: 3900 Ft ért kaphatóak www.jegy.hu oldalon

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/479246522247375

advent