Belvárosi Mozi – LOGÓPÁLYÁZAT

A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. (a továbbiakban a Kiíró) pályázatot hirdet a Belvárosi Mozi új logójának megtervezésére. A pályázat célja egy olyan logó megszületésének támogatása, amely egyaránt képes a patinás, nagy múltú épület egyedi hangulatának, és az ebben élő modern, 21. századi technológia és a kortárs filmkultúra megjelenítésére.

A FELADAT

A Belvárosi Mozi logójának megtervezése.

A Belvárosi Moziról:

A Belvárosi Mozi 1920-tól, csaknem száz éve látja el funkcióját. Patinás múltja és központi elhelyezkedése, a város kulturális életében betöltött szerepe miatt, “Szeged mozijaként” pozicionálja magát. Art decos elemekkel díszített, egyedi stílusú és hangulatú műemlék épületben működik, de a mozi technikája, szelleme 21. századi. A Belvárosi Mozi komolyan veszi kulturális küldetését: a népszerű “blockbuster” filmek vetítése mellett a fő hangsúlyt a komoly művészi értékkel bíró kortárs filmek széles választékára, nemzeti és tematikus fesztiválok, filmbemutatók, közönségtalálkozók szervezésére, és számtalan egyéb élő program bemutatására helyezi. A mozi izgalmas kettőssége a fent említett méltóságteljes építészeti stílus és a mozi modern technikájának és felfogásának találkozásában rejlik.

További információk az intézmény történetéről: http://belvarosimozi.hu/mozi-t%C3%B6rt%C3%A9nete

A logónak tartalmaznia kell a Belvárosi Mozi – Szeged szavakat. A megjelenésben előny lehet, ha megjelenik a fentebb részletezett kettősség. Ez természetesen nem elvárás, a Kiíró bármilyen kreatív ötletre és megoldásra nyitott.

A logó fő felhasználási területei:

 • nyomtatott kiadványok, műsorfüzetek, plakátok, szórólapok, molinók
 • online felületek
 • vetítővászon, mozgóképes felületek

A PÁLYÁZÓK KÖRE ÉS DÍJAZÁSA

A pályázat nyilvános. Csak az első helyezett kap megbízást. A nyertes pályázatért fizetett díj: 56 789 Ft. A nyertes pályázóval szerződést köt a Kiíró.

A PÁLYÁZATON VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

A pályázat egyfordulós.

 1. Pályázni csak olyan tervvel lehet, amely más személy szerzői és iparvédelmi jogát nem sérti. A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázati anyaga saját műve, amellyel semmilyen szerzői és egyéb jogokat nem sért, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. E feltételek megsértése esetén a pályázat érvénytelen, eredményhirdetés után kiderülő jogsértés esetén a díjat a pályázó köteles visszaadni.
 2. A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják a pályázati kiírásban foglalt feltételeket és alávetik magukat a Kiíró döntésének. A Kiíró döntése ellen fellebbezésnek nincs helye.
 3. A nyertes pályamunkák alkotói a pályamunkáknak a pályázatra való benyújtásával hozzájárulnak ahhoz, hogy munkájukkal a Kiíró a létrejött szellemi alkotásokon az egész világra kiterjedő, valamennyi ismert felhasználási módra kiterjedő, kizárólagos felhasználási joggal rendelkezzen.
 4. A pályázók vállalják, hogy a pályamunkák elkészítésénél más, védelem alatt álló alkotásokat nem használnak fel, tisztán grafikai elemekkel dolgoznak.
 5. A pályázók tudomásul veszik, hogy a Kiíró a benyújtott pályamunkák megvalósítására opcióval rendelkezik, és a pályázó köteles a Kiíró írásbeli engedélyét kérni a mű más személy általi felhasználására. A pályázat beküldésével a pályázó automatikusan beleegyezik a pályamű nyilvánosságra hozatalába.

A PÁLYÁZATHOZ BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK

A pályázati anyagot digitális formában (e-mailben) kell benyújtani. Egy pályázó több pályaművel is részt vehet a pályázaton.

A benyújtandó dokumentáció digitális részeinek elvárt formátuma: vektoros (EPS, AI), egy PDF ill. egy olyan jpg kiterjesztésű fájl, amely felbontása 300 dpi.

BEADÁS HATÁRIDEJE, ÉS MÓDJA

A pályázat beadási határideje: 2016. január 20. éjfél

A pályázatokat kérjük a belvarosimozi@ihrk.hu címre elküldeni.

Az e-mail tárgya legyen: „A mozi logója”.

A Kiíró fenntartja a jogot, hogy nem elégséges minőségű beérkezett pályázat esetén az első díjat ne adja ki.

BÍRÁLATI SZEMPONTOK, KRITÉRIUMOK

 • eredetiség
 • az üzenet beágyazottsága, hozzáadott érték
 • stílusosság
 • tervezői következetesség

Érvénytelen az a pályázat:

 • amelyet határidőn túl nyújtottak be;
 • amely hamis adatot tartalmaz;
 • amely nem felel meg a pályázati feltételeknek.

A Kiíró a pályázatot kizárhatja, amennyiben az nem felel meg a formai vagy tartalmi követelményeknek és ez a pályázat érdemi bírálatát nem teszi lehetővé.

A pályázattal kapcsolatos további felvilágosítás a belvarosimozi@ihrk.hu címen kérhető.

Forrás: Belvárosi Mozi