Minden pöttömnek minden hétvégén a Balatonon – Gyerekprogramok a KULTKIKÖTŐben

Augusztus második felében is kedvükre randalírozhatnak a kicsik és picik minden hétvégén a Balatonon, a KULTKIKÖTŐkben. Kézműveskedés várja őket (a szülők szerint a déli part legjobb animátorával, Adrival), és persze előadások, előadások és előadások tele zenével, játékkal, bábokkal, szeretnivaló figurákkal és szekrényekkel!
Nem csoda, ha Balcsi Guszti is szeret hozzánk járni! 🙂

Balcsi Guszti

Balcsi Guszti

Mi minden vár még augusztusban a KULTKIKÖTŐkben rátok?
Íme!

Az ördög három aranyhajszála
Mese népzenével, kesztyűs- és óriásbábokkal
Óvodásoknak és kisiskolásoknak, 50 perc
Bábrakadabra Bábszínház

Az_ordog_harom_aranyhajszala_KULTKIKOTO

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy falu. A faluban élt egy favágó és a felesége, aki háromszoros mese-szépségverseny győztes volt, Csodaországban. Aliznak hívták, de ez most nem az ő története. Odáig fajult a harmónia, hogy fiacskájuk született, aki tiszta anyja volt. Egy csinos asszony már csecsemő korában megjósolta, hogy el fogja venni a király lányát feleségül. Ebből lesz ám a nagy gubanc az ördög arany tincses hajában, amit a helyszínen bogozunk ki a kedves, tisztelt, jámbor csimoták s szüleik szeme láttára röpke 43 perc alatt, élő zenével és egy élő zenésszel. Ez nem az Aranyhaj és a nagy gubanc, de majdnem. Végül is mindkettő mese, vagy nem? De!! A mese megtekintését csak kiskorúak felügyelete mellett ajánljuk!

KULTKIKÖTŐ – Balatonfenyves aug. 14. péntek 18.00
KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár aug. 15. szombat 11.00
KULTKIKÖTŐ – Balatonboglár aug. 15. szombat 18.00

Volt egyszer egy
mese 4 éves kortól mindenkinek
Aranyszamár Bábszínház – Kabóca Bábszínház

Voltegyszeregy_KULTKIKOTO

A történet egy házikóban kezdődik, csodás díszletek között. A ház lakója egy kislány, aki fél a Nagy Ürestől. Ezért úgy dönt, hogy világot lát, felfedezi a környezetét, bármi is vár rá odakint, hisz eddig csak a négy fal között rettegett. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbentő pillás békával, csupaláb hernyóval találkozik – és mindenki mással, akiket Máté Angi író megálmodott. Miután mindenkitől gyűjt valami emléket, elér egy olyan helyre, ahol repülőket hajtogatnak leveleikből a fák, és már nem rettentő többé az Üres.

KULTKIKÖTŐ – Balatonboglár aug. 14. péntek 18.00
KULTKIKÖTŐ – Balatonfenyves aug. 15. szombat 11.00
KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár aug. 16. vasárnap 11.00  

A brémai muzsikusok
Magyar Népmese Színház
A játék 50 perc 4 – 12 éves gyerekek számára

A_bremai_muzsikusok_KULTKIKOTO

Interaktív játék, melyben a gyerekekkel közösen születik meg a produkció. A játék során a gyerekek magukra öltik a megfelelő jelmezeket és két színész és egy zenész irányítása mellett aktív részeseivé válnak a mesének. Az ismert történet szereplői nagyrészt a gyerekek, együtt indulunk a brémai erdőbe, együtt űzzük el a rablókat. A szamár, a cica, a kakas, a kutya és a rák új otthonra talál és boldogan élnek…

KULTKIKÖTŐ – Balatonfenyves aug. 22. szombat 11.00
KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár aug. 23. vasárnap 11.00

Van egy mesém
Szilas Miklós
Mesék köré szőtt dalok, dalok köré szőtt mesék – interaktív szórakozás

„Jó hírem van… Van egy mesém! Na jó, több is akad. 🙂 Elmondom mindet, vagy ha már nem megy a beszéd, hát eléneklem. Játszótársakat keresek 0-99 éves korig, jelenlegi és örök gyerekeket.”

A mesélő, énekes, dal- és élményszerző Szilas Miklós közös mese-játékra invitálja a gyerekeket. Jöjjön, aki óvodás, iskolás, nyitva a szeme, a szája, a füle, a szíve!

KULTKIKÖTŐ – Balatonfenyves aug. 21. péntek 18.00
KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár aug. 22. szombat 11.00, aug. 29. vasárnap 11.00     

A KULTKIKÖTŐ PRODUKCIÓ szervezésében:

Szekrénymesék
Ziránó Színház
Zenés játék bábokkal, egy szekrényben

Szekrenymesek_KULTKIKOTO

Mosonyi Aliz gyermekkönyve költői mesemozaik, melynek színes darabjai sajátságos világot teremtenek. Játékosan fogalmaznak meg emberi helyzeteket, kríziseket, válaszutakat, választásokat és válaszokat. Ezt a játékosságot és költőiséget keressük két színész segítségével, akik a szekrényvilág lakóit keltik életre, s ezzel maguk is világot teremtenek, ebbe a világba szorult önálló lényekként. Nem kívánunk választ adni arra, hogy mi ez a világ, inkább további kérdésfelvetésekre hívjuk meg a nézőket, egy olyan színházi kísérlet keretében, mely szabadon használ bábos, zenei és prózai színházi eszközöket.

Az előadást 5 éves kortól ajánljuk, időtartama: 45 perc
Fonyód, Kulturális Központ aug. 15. szombat 10.00

Lúdas Matyi
Báb- és mesejáték
Kereplő Színház

Ludas_Matyi_KULTKIKOTO

Fazekas Mihály legismertebb művének átdolgozását tekinthetik meg kicsik és nagyok egyaránt. A bábszínház és élőszínház együttes jelenlétével láthatjuk Lúdas Matyi történetét megelevenedni, sok humorral és bájjal fűszerezve. A két előadó szakmájuk mesterei, ami garanciát nyújt a tartalmas szórakozásra. Török Ágnes és a Blattner-díjas Szívós Károly – az ország egyik legjobb férfi bábszínésze – a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház művészei. A Kereplő igazi családi színháznak számít, előadásuk igazi örömjáték. A 45 perces előadás a bábszínház, és a vásári komédiák varázsát egyesíti, 3 éves kortól ajánlott.

Fonyód, Kulturális Központ augusztus 22. szombat 10.00

Forrás: KULTKIKÖTŐ