A gusztus hava: Borra-Való – mindenhol jó

A nyár a szabadtéri gasztrofesztiválok szezonja. Falatozásra csábítanak az ínycsiklandó ételek, csapolják a hűs italokat – közben olyan remek zenészek szolgáltatják a jófajta talpalávalót, mint a Borra-Való együttes tagjai.

almar-almus-judit-borra-valo11

A hazánk egyetlen bordalnoknőjével büszkélkedő Borra-Való együttes (www.borra-valo.hu) négy éve alakult. A négytagú formáció koncertjeivel bebarangolta az egész országot, ahol csak megfordult, a jókedv szárnyára kapott. „A minőségi mulatásra óriási igény mutatkozik” – mondja Almár Judit Almus. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a zenekart az egyik legnépszerűbb borfesztivál-zenekarként tartják számon.

Ugyanezt igazolja, hogy a Sláger TV-n az idén tavasztól látható Borra-Való című világzenei műsoruk egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Almus és Káptalan András zenésztárs műsorvezetésével – pincészetről pincészetre vándorolva – olyan kiváló kollégákat látnak vendégül, mint a Balkan Fanatik, a Motiva és a Holdviola zenekar, vagy a Besh O Drom.

„A világ szivárványszínű” – utal Almus az együttes Szivárványszín a világ című slágerére –, „a közönség mindig más és mindig ugyanaz: szeretné jól érezni magát”. Az örömadó szórakoztatásnak tettek eleget a közelmúltban többek között a Duna Televízió Kívánságkosár című műsorában történt szerepléseikkel is.

Az együttes tagjai elismert zenészek: Almus „boszorkányos” énekét Lázár Zsigmond hegedűn, Káptalan András és Horváth György gitáron, Perger Guszty ütőhang­szereken kíséri. Műsorukban népdalfelfoldozások, klasszikus és kortárs költők (Petőfi Sándor, Vajda János, illetve Lackfi János) megzenésített versei és saját szerzemények szerepelnek. A népdalok, a népies hangzású bordalok fülbemászó dallamvilága és a népszerű szövegek mosolyfakasztóan hatnak a közönségre, amelynek közös dalolás és „nagybőgőbe ugró” vigasság az eredménye. Minderről élőben is meggyőződhet a nagyérdemű: az augusztus elejei nagyvenyimi falunapokon és a tatai I. Neszmélyi Borünnepen adott koncertjeiket követően augusztus 7-én a Bódvalenkei Vígasságokon, 8-án Somlóvásárhelyen a Somlói Juhfark Fesztivál 2015 rendezvényén, 21-én a kazincbarcikai Kolorcity Fesztiválon, 22-én pedig a móri Lamberg-kastélyban a Mórikum Kultúr–Fröccs–Fesztivál 2015-ön viszik táncba a közönséget.

Forrás: Borra-Való