Irie Maffia orgonával és fúvósokkal

Áthangszerelt dalokkal, big band hangzással és tizenhárom fúvós vendégzenésszel zárja a Hey, June! fesztivált június 25-én az Irie Maffia a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A műsorban a világ egyik legnagyobb koncerttermi orgonája is fontos szerepet kap, valamint az Akkezdet Phiai és a Punnany Massif frontemberei is színpadra lépnek.

IrieMaffia_10_Press_Light

A reggae, a hiphop, a rock és a funk stílusjegyeit ötvöző supergroup – Sena, Busa Pista, MC Columbo és MC Kemon vezetésével – kilencven perces, akusztikus részekkel tarkított, színdarabszerűen összerakott műsorral készül a Hey, June! zárására. A klub- és fesztiválszínpadokhoz szokott zenekar számainak egy részét tizenhárom fős fúvós szekció fogja kísérni. A dalok – Meggyes Ádám, a csapat trombitásának hangszerelésében – big bandeket idéző hangzásvilágot kapnak.

 A műsor átértelmezése azért is időszerű, hiszen az Irie Maffia – ahogy a Müpa is – idén ünnepelte tizedik születésnapját. A koncerten ezért nemcsak a jelent, hanem a múltat is szeretnék bemutatni, így minden eddigi albumról hallhatunk dalokat az este folyamán. Az elmúlt évek legismertebb slágerei mellett, 10 című, áprilisban megjelent lemezükről is több számot eljátszanak. Vendégként fellép még az Akkezdet Phiai formáció, akikkel a Livin’ it easy-t adják elő új zenei értelmezésben, valamint a Punnany Massif három frontembere.

A legegyedibb része mégis kétségtelenül az lesz a fellépésnek, amikor a hangversenyterem orgonája is megszólal. Magyarország legkedveltebb, nem klasszikus zenei orgonistája, Premecz Mátyás ugyanis a hely szellemében dolgozza át az egyik dalt. „Premecz Matyi és az Irie Maffia kapcsolata régebbre nyúlik vissza: amikor JumoDaddy billentyűs Svájcban élt egy rövid ideig, Matyi helyettesítette, és máig tartó barátság alakult ki.” – meséli Meggyes Ádám. „Emellett Sena saját zenekarában is ő billentyűzik, így érthető, hogy rá esett a választás. A Müpa orgonája pedig adott, és mi mindenképp élni akartunk ezzel a lehetőséggel. Végül a Bloodshot Eyes című szám átdolgozásánál döntöttünk, amely már a szimfonikus átdolgozásban is nagyon jól szólalt meg, az orgona pedig ismét egy új karaktert ad majd neki.”

Irie Maffia úgy, ahogy még sosem hallhattuk június 25-én a Müpában. A koncert HD minőségben, élőben követhető az intézmény honlapján is.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1561008337479846/

Hey, June! – Irie Maffia

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, 2015. június 25. 20 óra
Vendégek: Akkezdet Phiai, a Punnany Massif énekesei, Premecz Mátyás

További információ: https://www.mupa.hu/program/irie-maffia-2015-06-25_20-00-bbnh

Forrás: Művészetek Palotája
,