Bohém souldíva a Hey, June! fesztiválon

A Svédországban született, magyar származású énekes-dalszerző, Antonia Vai két éve döntött úgy, hogy hátrahagyva a stockholmi klubszínpadokat, kísérletképpen Budapestre költözik. Június 16-án pedig már a Müpában koncertezik, ahol vendégként Sena, Saiid, M3nsa és a Bohemian Betyars is színpadra lép. A kivételes énektudással rendelkező művész alapzenekarához svéd énekesek, vonósok és egy hárfaművész is csatlakozik, így lehetővé válik, hogy Antonia legbensőségesebb dalai végre élőben is megszólalhassanak.

Antonia Vai

Antonia Vai

Az idei Hey, June! fesztiválon is bemutatkozhat egy tehetséges fiatal előadó. A 26 éves Antonia Vai gazdagon ritmizált, akusztikus dalai a folk-pop, a jazz, a világzene és a költészet körül forognak. Javarészt angol nyelvű, személyes ihletésű szövegei egy-egy szenvedélyes történetet mesélnek el, így teremtve egyedi világot. „Célom, hogy minden egyes koncert a dalaimon keresztül utazás legyen, ahol minden dal egy külön állomás. A Müpában ezt új szintre emeljük” – nyilatkozta. A közreműködő zenészeknek köszönhetően az ismert szerzemények új feldolgozásban hangzanak majd el, emellett Antonia több új számot is bemutat. A Budapesten íródott Helium Heart című dal például élő hárfa kísérettel szólal meg, valamint ezen a koncerten debütál élőben Saiiddal közös daluk, a Remember how is.

Antonia Svédországban nevelkedett, és már kiskorában elkezdett zongorázni, gitározni és dalokat írni. Első ihletforrása egy videojáték zenéje volt, később Lauryn Hill, Leonard Cohen és Nina Simone lettek a példaképei. Első koncertjét még Stockholmban adta, majd egy londoni kitérő után már magabiztos, saját szerzői világgal bíró énekesként tért vissza a svéd klubéletbe. 2013-ban, amikor már épp kezdett befutott lenni, új kihívásokra és impulzusokra vágyott, így Budapestre költözött, hogy felfedezze magyar gyökereit. Hamarosan a magyar underground zenei élet meghatározó szereplőjévé vált, vendégként közreműködött a Quimby egyik országos turnéján, és zenekarával több fesztiválra is meghívást kapott. Az Antonia Vai Band 2014-ben „Stories After Bedtime” címmel jelentette meg albumát, melynek minden száma külön történetet mesél el, az énekes-dalszerző kultúra hagyományait követve. A naplószerű, lírai dalok története június 16-án a Müpában íródik tovább.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/277766499013861/

Hey, June!
Antonia Vai
2015. június 16. 20:00, Fesztivál Színház
Közreműködők: Sena Dagadu, M3nsa, Saiid, Bohemian Betyars
További információ: https://www.mupa.hu/program/antonia-vai-2015-06-16_20-00-fesztivalszinhaz

Forrás: Művészetek Palotája