Japán napok a Hopp Ferenc Múzeumban és a Kogartban

Többek között gasztronómiai, zenei és harcművészeti bemutatókon, kézműves foglalkozásokon, ismeretterjesztő előadásokon és koncerteken keresztül ismerteti meg az érdeklődőkkel a Japán napok keretében a szigetország kultúráját szombaton és vasárnap a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Kogart Ház.

A rendezvény célja a japán kultúra bemutatása a hagyományos japán értékek hasznosításának, elsajátításának igényével, ennek jegyében szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között két helyszínen számos program várja a közönséget – közölte az MTI-vel csütörtökön a Hopp Ferenc Múzeum.

A Japán napok a múzeum kertjében szombaton origamival, és gasztronómiai bemutatóval kezdődik, majd lesz sakuhacsi (japán bambuszfurulya) és kotó (japán citera) zene, harcművészeti bemutató, kézműves foglalkozások, kalligráfiai bemutató és workshop is.

Vasárnap a közönséget többek között cosplay verseny (animé jelmezverseny), hagyományos japán teaceremónia, japán dobkoncert, divatbemutató, gésafrizura- és sminkkészítés, valamint animé rajzolás várja.

Az Andrássy út túlsó oldalán, a Kogart Házban mindkét napon tudományos ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak az érdeklődők.

A részletes program a www.hoppmuseum.hu/program honlapon található meg.

Forrás: MTI