Stanna és Panna – bábkabaré 18 éven felülieknek

Stan és Pan női másai, Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari egy különleges éjszakai kalandra invitálják a játszani is szerető nézőket. A Manna és a Marica Produkció közös előadásának bemutatója május 13-án 19:30-kor kezdődik a Bethlen Téri Színház kávézójában.

Az éjszakai orfeum, a burleszkfilm, a bábszínház, a pantomim és mozgásszínházi elemeit ötvöző előadásunkban egy elfeledett színházi műfajt igyekszünk feléleszteni: a bábkabarét. Alkati adottságainkból is fakad, hogy a némafilmek korabeli két csillagát, Stant és Pant választottuk összekötőnek a zenés etűdök és a tárgyas animációk között. – mondja Tárnok Marica, az előadás egyik alkotója. – A báb nem gyermekműsor, hanem egy műfaj, amely az egész világon méltán népszerű és sikeres, e műfaj népszerűsítése legfontosabb célunk, minőségi művészi eszközökkel.

Az előadás zenés etűdökből áll, melyet a két színésznő, Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari a tárgyak sokszínű nyelvén interpretál. Többek között a Space Odyssey és Beatles népszerű slágerei is felcsendülnek, de a Hattyúk tava vagy a Bolero ismert zenei motívumait is felhasználták az alkotók, akik szokatlan eszközökkel és tárgyakkal elevenítenek meg a zenék által ihletett képzeletbeli világot. Egy utazóbőrönd ezer kincset rejt. Az olló balerinává, az ernyőbot búvárrá, az esernyő nagymamává vagy hattyúvá válik. Ugrálnak stílusok és karakterek között, és a nézőket folyamatos kommunikációval teszik játszótársaikká.

Az évadban még egy alkalommal, május 22-én találkozhatnak Stannával és Pannával a 18 éven felüliek a Bethlen téren.

stanna es panna_plakat

Forrás: Manna Produkció