„KINT-A-BENT” – Az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület 3. Összművészeti Napja

Az Integrált Kifejezés és Táncterápiás Egyesület (IKTE) harmadik alkalommal rendezi meg a Kint-a-Bent elnevezéssel nyílt napját, összművészeti programját ez év április 25-én.  A SÍN Kulturális Központban tartandó eseményen 4 teremben párhuzamosan workshopok és előadások várják az érdeklődőket.

_MG_6198

Az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület (IKTE) 2011-ben azzal a céllal alakult, hogy a Magyarországon 1997 óta jelen lévő integrált kifejezés- és táncterápiás képzést szervezze, a már végzett szakembereknek fórumot biztosítson, illetve a szakma és a nagyközönség számára ismertté tegye a módszert.

Az integrált kifejezés- és táncterápia (IKT) mozgásos hangsúlyú, valamint további kifejezés-művészetekkel (rajz, festés, agyagozás, hangszerek, saját hang, mesék, versírás, terápiás táncszínház stb.) dolgozó művészetterápiás megközelítés.

Az IKT alkalmazási területe – korosztálytól függetlenül, a terápiás keretek függvényében – igen tág lehet: a hosszabb-rövidebb önismereti folyamatok a feszültségkezelésben, különböző érzelmi elakadásokban, életvezetési nehézségekben nyújtanak támogatást, de a módszer pszichiátriai betegségek terápiájában is sikeresen alkalmazható.

A tavaly és tavalyelőtt nagy sikerrel lezajlott rendezvény után idén is minden érdeklődő számára nyitott a program, amely egyszerre nyújt lehetőséget a tájékozódásra, az egyéni elmélyülésre és az alkotó kikapcsolódásra.

A nyolc rövidebb (1,5 órás) és a két hosszabb (3 órás) workshopon és az adott témákat bemutató előadásokon mind saját élményt, mind elméleti tudásanyagot lehet szerezni a módszerről.

„Egész nap várjuk az érdeklődőket, négy teremben párhuzamosan zajló sajátélmény műhelyekkel, melyek témái között van: Test és beszéd. A mese és az IKT, Nőiségünk színei, Színház, test és az erőforrásaink,  valamint előadások: általános bevezető a módszerről és a képzésről, A fa szimbóluma az IKT-ban, serdülőkor témája, a születés témája az IKT-ban, az IKT alkalmazási területei az ifjúsági munkában és egy pszichiátriai osztályon.

Ne feledjük, hogy nyílt napunk időpontjához nagyon közel van a Tánc Világnapja (ápr. 29), a napot közös szabad tánccal, improvizációval zárjuk, melyhez Ágoston Béla személyében kiváló és sokoldalú zenész kísérőt hívtunk.”- mondja Jarovinszkij Vera, az IKTE egyik terapeutája.

Előzetes regisztráció a workshopokra ajánlott, mert korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni: www.ikte.hu

Bővebb információ:
https://www.facebook.com/events/761173583996306/
www.ikte.hu
http://www.ikte.hu/images/stories/ikte_kepek/a5-program-kintabent.pdf
https://docs.google.com/forms/d/16r1LfYB6y3NTpcVlaRD22roORuq_ZJ2hABALUdKswPI/viewform

Forrás: Integrált Kifejezés-és Táncterápiás Egyesület