Gregory Porter helyett a New York Voices lép fel a Jazztavaszon

Gregory Porter helyett a Grammy-díjas New York Voices lép fel a Modern Art Orchestrával a Müpa Jazztavasz fesztiválján, miután Porter menedzsmentje lemondta a május 9-i koncertet.

New York

New York Voices

A New York Voices pályája huszonhét éve töretlen. A négyszólamú jazzéneklés legjobbjaiként az énekegyüttesek között sajátos szólamvezetéseikkel, harmonizálásaikkal és stiláris sokoldalúságukkal találtak egyéni utat maguknak. Nem csak a jazz, de az R’n’B, a brazil zene, a pop és a klasszikus zene berkeiben is teljes biztonsággal közlekednek, dolgoznak triókísérettel és nagyzenekarral is. 1996-ban első Grammy-díjukat is egy nagyzenekari, a Count Basie Orchestrával készített lemezükért kapták, negyedszázados fennállásukat pedig a híres WDR Big Banddel ünnepelték. Május 9-i kísérőzenekaruk, a Fekete Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra sem ismeretlen partner számukra, hiszen másfél évvel ezelőtt egy exkluzív koncerten már játszottak közösen. Ezen az estén a jól ismert örökzöldek mellett meglepetésnek szánt újdonságokat is hallhatunk majd tőlük.

A Gregory Porter koncertre váltott jegyek a New York Voices előadására is érvényesek, vagy a hirdetmény megjelenésétől az előadás napjáig visszaválthatók a Müpa állandó jegypénztáraiban.

Jazztavasz 2015 – Vokális találkozások

A New York Voices és a Modern Art Orchestra
2015. május 9., Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködők: Kim Nazarian – ének, Lauren Kinhan – ének, Darmon Meader – ének, Peter Eldridge – ének, Fekete Kovács Kornél – trombita, Modern Art Orchestra (zenekarvezető: Fekete Kovács Kornél)

További információ: https://www.mupa.hu/program/a-new-york-voices-es-a-modern-art-orchestra-2015-05-09_19-30-bbnh

Forrás: Művészetek Palotája