Húsvét – Programok a Szennai Skanzenben

Locsolkodás, népi játékok, zenés meseelőadás, játszóház és táncház várja a családokat a húsvéti ünnepek alatt a Szennai Skanzenben, amely a Magyar Turizmus Zrt. legfrissebb összeállítása szerint Hollókő, Gödöllő és a budai Vár mellett az egyik legjobb húsvéti programajánlat a családoknak.

A Kaposvártól nyolc kilométerre fekvő falu szabadtéri néprajzi múzeumában vasárnap és hétfőn a gazdag programkínálat mellett hagyományos húsvéti ételekkel várják a vendégeket – olvasható a skanzen ünnepi programokra invitáló hírlevelében.

A Szennai Skanzenben 9 órától várják a látogatókat, akik akár aktív részesei is lehetnek a húsvéti hagyományok felelevenítésének.

Szakavatott segítők közreműködésével a gyerekek és a felnőttek egyaránt készíthetnek szagos vizet illatos gyógy- és fűszernövényekből, szőhetnek koszorút, különböző technikákkal tojást festhetnek, megfigyelhetik a tojáspatkolást, de kóstolhatnak húsvéti kalácsot és perecet, sonkát és a házilag készült tormát is.

A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó szokások felidézésben a Somogy Táncegyüttes, a Somogy Zenekar és Róka Szabolcs mesemondó is kiveszi a részét, az elmaradhatatlan hagyományos húsvéti locsolkodást is zenés-táncos forgatag kíséri.

Forrás: MTI