A vörös oroszlán 100. előadásán átadták a Szepes Mária-díjat

A Szepes Mária- díjat Venczel Vera, a Vígszínház Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, Bodor Böbe színész-rendező és Lőrinczy Attila író-dramaturg kapta 2015. január 8-án, a nagy sikert arató A vörös oroszlán című monodráma előadásáért, a darab 100. előadásán. A díjat Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke adta át.

Venczel Vera - Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Venczel Vera – Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Szepes Mária 1946-ban megjelent nagy sikerű regényének színpadi változatát Venczel Vera számára Bodor Böbe rendező, és Lőrinczy Attila drámaíró-dramaturg készítette.

A színpadon minden hangnak, rezdülésnek jelentősége van. A közönség az első perctől feszült figyelemmel kíséri végig a misztikus történetet, immár 100. alkalommal. Hatalmas siker ez az alkotók, az előadó, és a szerző számára, akinek emlékére díjat alapított a hagyatékát gondozó Szepes Mária Alapítvány.

Venczel Vera, Bodor Böbe, Lőrinczy Attila, Almási Csaba - Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Venczel Vera, Bodor Böbe, Lőrinczy Attila, Almási Csaba – Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A vörös oroszlán története 1535-ben indul, és háromszáz évvel később ér véget. Újabb és újabb életeken és halálokon át követhetjük végig egy nyughatatlan lélek reinkarnációs fejlődéstörténetét a csodálatos színésznő, Venczel Vera előadásában. Az alkotók azért döntöttek e különleges történet feldolgozása mellett, hogy a reinkarnációról, életről és halálról szóló tudást megoszthassák azokkal is, akik még nem találkoztak ezzel a látásmóddal.

A Szepes Mária-díjat olyan személyiségeknek adják, „akik sokat tesznek embertársaikért, a kultúráért, a gyermekekért, a Földbolygó megbecsüléséért, s azért a szellemiségért, amelyet Szepes Mária képviselt, s egész életén át szolgált”.

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak, és éljen A vörös oroszlán!

A vörös oroszlán 100. előadás, Vígszínház - Fotó: Szkárossy Zsuzsa

A vörös oroszlán 100. előadás, Vígszínház – Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Forrás: Vígszínház