Nincs semmi baj!

Őze Áron rendkívüli társulati ülést és sajtótájékoztatót tartott szeptember 30-án a Magyar Színházban. Az igazgató az előző nap kihirdetett pályázati döntést ismertette a társulat tagjaival, miszerint az emberi erőforrások minisztere, Balogh Zoltán, Zalán Jánost nevezte ki a színház élére 2015. január 1-től. Ezt követően gratulált az új vezetőnek, a társulattól pedig felelős, higgadt munkát kért az elkövetkezendő három hónapra.

„Nincs semmi baj!”- kezdte beszédét Őze Áron. „Nem látok semmiféle problémát! Tudjátok, ahogy már a társulati évadnyitó ülésen is elmondtam nektek, s próbáltam utalni rá; változásnak lehetünk tanúi!” – folytatta a vezető. „Arra kérlek benneteket, hogy az elkövetkezendő pár hónapban, járjatok bármerre, ne ítélkezzetek, mert óriási csapda! Én azon leszek, hogy ezeket a csapdákat távol tartsam tőletek!„ – fejtette ki. Őze Áron felolvasta a minisztérium levelét, majd megmutatta a pályázatát a társulatnak. Gratulált Zalán János leendő színház vezetőnek, és a társulat tagjainak biztonságát hangsúlyozta. „Mindannyian biztonságban vagyok! A színház ezzel a változással igenis jól járhat! Nekem ezt kell szem előtt tartanom, ahogy tettem ezt, az elmúlt öv évben” – fogalmazott Őze Áron. „Azon leszek, hogy elősegítsem, megkönnyítsem, szakmai módon végbevigyem az átadás-átvételt és biztosítsam a színház folyamatos munkáját!” – mondta, majd hozzátette, hogy a 2014-re tervezett bemutatókat (Rév Fülöp, Anyegin, Machbet) megtartja a színház. Arra a kérdésre viszont, hogy a következő vezetés, milyen előadásokat tart meg repertoáron, már nem tud felelni, hiszen mindez már nem az ő döntési jogköre. Kifejtette, hogy a következő hetekben azon lesz, hogy Zalán János minél több előadást megtekintsen, s hogy minél jobban megismerje a Magyar Színházat.

„Továbbra sem árulunk zsákbamacskát. Továbbra sincs félnivalónk, se takargatnivalónk. Munkánk van!” – zárta beszédét az igazgató, akinek a társulat nevében Szalay Kriszta színésznő megköszönte, mindazt, amit értük tett.

Forrás: Magyar Színház