Színházak Éjszakája a Radnóti Színházban – Újra felcsendülnek a nagysikerű zenés darabok dallamai!

Szeptember 20-án, a Színházak Éjszakáján a Radnóti Miklós Színházban délután fél négytől éjfélig várjuk a látogatókat a színház különböző helyszínein, a külön erre az alkalomra összeállított, izgalmas programmal. Az est végén felidézzük a legnagyobb sikereket aratott zenés darabok – így többek között az Anconai szerelmesek, a Naftalin és a Bástyasétány 77 – fülbemászó dallamait.

Oresztés - Martinovics Dorina, Rétfalvi Tamás, Adorjáni Bálint, Petrik Andrea, Blaskó Borbála és Andrusko Marcella - Fotó: Radnóti Színház

Oresztés – Martinovics Dorina, Rétfalvi Tamás, Adorjáni Bálint, Petrik Andrea, Blaskó Borbála és Andrusko Marcella – Fotó: Radnóti Színház

Délután a gyerekekkel színpadra állítjuk a Két kicsi kecske című dalt, így bepillanthatnak egy előadás elkészülésébe az olvasópróbától a bemutatóig. A felnőtteket is bevezetjük a színházi próbaidőszak rejtelmeibe: az Oresztész kapcsán belekóstolhatnak a fizikai színház mozgástanába, és futhatnak egy kört a színház körül Oresztésszel, azaz Rétfalvi Tamással. Akit az orosz realizmus varázsol el, annak a Karamazov testvérekről szóló beszélgetést és vetélkedőt ajánljuk Morcsányi Géza dramaturggal és Valló Péter rendezővel, de várjuk az irodalomkedvelőket a Vers à la carte programra is, ahol eldönthetik, színészeink milyen stílusban mondjanak verset. Lesz ezen kívül nézőtéri torna hosszú előadások elviseléséhez, Martin Mártával és Schneider Zoltánnal. Eközben borismereti játék és kóstoló zajlik Gazsó Györggyel az előcsarnokban, és a büfében Martin Márta, Andrusko Marcella és Martinovics Dorina szolgálja ki a nézőket. Az est fénypontjaként hajdani nagysikerű zenés előadásaink slágereit éneklik a színészeink, így felcsendülnek dallamok az Anconai szerelmesekből, a Bástyasétány 77-ből, a Naftalinból, A kék angyalból és a Mozgófényképből. Mindenkit szeretettel várunk!

RÉSZLETES PROGRAM
15.30-17.00 Két kicsi kecske

Délután kicsik és nagyok megtanulhatják a Házasodik a motolla című nótát, majd közösen színpadra állítjuk a Két kicsi kecske című dalt.  Ezen keresztül, aki kíváncsi, bepillantást nyerhet, hogyan készül egy előadás az olvasópróbától a bemutatóig. A bátrak részt vehetnek a díszlet- és jelmezkészítésben, kipróbálhatják magukat díszítőként, megnézhetik hol és hogyan dolgozik a hangosító és a világosító,  és játszhatnak is színészeink oldalán a miniatűr daljátékban.

Szereplők: Andrusko Marcella, Szávai Viktória, Adorjáni Bálint, Móga Piroska, Drága Diána, hegedű, furulya, zongora.

17.30-18.00 Apollónképző

Horváth Csaba rendező egy próbarészleten keresztül bemutatja, mi mindent lehet elmondani testtel és mozgással. Avagy miért is nem árt a színésznek a kondi és a testtudat. Közreműködnek az Oresztész c. előadásunk szereplői.

18.10 Minimarathon

Nagymező utca, Radnóti szobor – Hegedű utca – Nagymező utca, Radnóti szobor
Oresztész futása – fussa le együtt Rétfalvi Tamással a minimarathont! (kb. 500 méter)
A nyertes két színházjegyet kap ajándékba.

18.30-19.30 PRÓBATEREM

A próbateremben Dosztojevszkijről és hőseiről beszélget Valló Péter, Morcsányi Géza és Adorjáni Bálint. Az örök érvényű regénnyel, a Karamazov testvérekkel folytatódik a Radnóti Színház orosz sorozata.

Kvízjáték is lesz – a nyertes két színházjegyet kap ajándékba.

20.00-21.00 Vers a la carte – Irodallam különkiadás

A magyar költészet legismertebb alkotásait hallhatják úgy, mint még soha. (És talán soha többé.) Válassza ki, hogy melyik verset szeretné hallani, kitől és milyen stílusban!

Felkérésére szaval: Adorjáni Bálint, Andrusko Marcella, Bálint András, Gazsó György, Szávai Viktória

Moderál: Bálint András

21.30-22.00 nézőtéri torna

Túlságosan kicsik a székek és nem fér el a lábuk? Kényelmetlen, nyom, netán zsibbaszt? Nekünk fontos az egészségük. Schneider Zoltán és Martin Márta megmutatja, hogyan lehet tornázni a színházak szűk széksoraiban, hogyan lehet frissnek és üdének maradni a hosszú és szünet nélküli előadásokon.

21.30-22.30 Gazsó György borlovag borismereti játéka és borkóstolója

Gazsó György borlovag borismereti kvízzel egybekötött borkóstolót tart. Érdemes felkészülni, mert az igazi hozzáértők és őszinte érdeklődők kaphatnak egy pohárkával a finom borokból. (a Bortársaság és Klassz Étterem jóvoltából).

22.30-24.00 Térden állva jövök hozzád…

Koncert a Radnóti Színház régi zenés előadásaink dalaiból.

A zenés egyveleget külön erre az alkalomra állította össze a színház társulata. Újra felcsendülnek a nagysikerű Anconai szerelmesek olasz slágerei, a Mozgófénykép fülbemászó dallamai, dalok hangoznak el a Bástyasétányból, a Naftalinból és A kék angyalból. Nosztalgiázzunk együtt!

Akik nem jutnak be a színházterembe, azok az előcsarnokban kivetítőn nézhetik végig a koncertet.
Fellépők: Adorjáni Bálint, Kováts Adél, Petrik Andrea, Rétfalvi Tamás, Szávai Viktória, Szűcs Péter Pál
Zenészek: Darvas Ferenc, Darvas Kristóf, Kedl László, Oláh Norbert.

Mindezek alatt a nézőtéri büfében különböző időpontokban kiszolgál, de leginkább kedveskedik: Martin Márta, Martinovics Dorina, Andrusko Marcella

Forrás: Radnóti Miklós Színház