A Nemzeti Színházban forog újra a Körhinta

Ingyenes körhintázás gyerekeknek és felnőtteknek, hajókázás a Dunán a Nemzeti Színház színészeivel, Udvaros Dorottya születésnapi koncert, beszélgetés Hoboval, Szirtes Edina Mókus koncert, gyerekprogramok, villámrandi, nyílt fotózás, és kiállítások várják a hétvégén a nézőket a Nemzeti Színházban.

nyilt nap

Ugye, emlékeznek Törőcsik Marira a Körhintában?

Nos, a Nemzeti Színház idei évadának egyik legfontosabb bemutatója lesz a legendás film adaptációja, melynek bevezetéseképpen ingyenes körhintázásra várják a gyerekeket és felnőtteket a teátrum Nyílt Napján, szeptember 21-én.

Előtte egy nappal, a Színházak éjszakáján azok a nézők, akik a délután 3 órakor kezdődő Szentivánéji álom előadásra váltottak jegyet, a darab megtekintése után felszállhatnak a Haller utcából induló hajóra a Nemzeti Színház színészeivel, és végigbeszélgethetik velük a másfél órás utat.

A Nemzeti Nyílt Napján, szeptember 21-én, az idén 60 esztendős Udvaros Dorottya születésnapi koncerttel kedveskedik a nézőknek, a koncert a Gobbi Hilda Színpadon 20.30-kor kezdődik. Előtte, fél héttől Szirtes Edina Mókus a Nemzeti színészeivel ad közös koncertet.

Udvaros Dorottya

Udvaros Dorottya

Hobo beszélgetésre várja 18 órától a Nyílt Napra látogatókat, talán arról is elárul valamit, hogy milyen produkciókra készül idén a színházban.

Lehet villámrandizni két új bemutatónk, az Operett és a Szentivánéji éjszaka szereplőivel. Be lehet tekinteni abba, hogy készül egy produkció művészi fotója, nyílt próbát tart Vidnyánszky Attila Molnár Ferenc Fehér felhőjéből és beleshetnek az ősz gyerekprodukciójának, az Egerek próbájába is. Bábszínház, kézműves programok, rajzverseny is várja a gyermekeket a Nyílt Napon.

A Színházak éjszakája és a Nyílt nap színes programjai közben az elmúlt napokban elhunyt két neves színművészre, a Nemzet Színészeire, Avar Istvánra és Sztankay Istvánra is emlékezhetnek a nézők. A Nemzeti Színház szeptember 20-án, szombaton délutántól, a Színházak Éjszakája napján és 21-én, saját Nyílt Napján a színház előcsarnokában elhelyezi Sztankay István és Avar István fényképét. Várjuk azokat, akik a felejthetetlen művészek, a Nemzet Színészei tisztelőiként egy-egy szál virággal le kívánják róni kegyeletüket!

A Nyílt nap teljes programját itt találják!

http://www.nemzetiszinhaz.hu/nyilt_nap_a_magyar_drama_napjan

Forrás: Nemzeti Színház