XXI. Aba napok

Rendhagyó eseményre készül a Székesfehérvártól 15 km-re elhelyezkedő Aba város közössége. Idén 21. alkalommal kerül megrendezésre az önfeledt szórakozás és tartalmas együttlét jegyében minden évben újjászülető Aba napok, szeptember 5-7. között.

„Egy régi mondás szerint csak az a közösség lehet boldog és egészséges, amely tud ünnepelni, és van mit ünnepelnie.”- írja Kossa Lajos, Aba város polgármestere. „Közösségünk igazi ünneplése tehát nem más, mint az örömbe, zenébe, dalba és táncba foglalt hála.”

A rendezvény alkalmával a helyi kulturális, szórakoztató és sport tevékenységek mellett számtalan érdekesség kerül bemutatásra. Táncegyüttesek előadásai, népi- és iparművészeti vásár és kézműves foglalkozások, solymászok bemutatói, lovasok és lovas bemutatók, jellegzetes ételek, szépségkirálynő választás, horgászverseny és számtalan különleges zenei fellépő várja az Abára látogatókat.

A nyitónapon, pénteken Fenyő Miklós, majd a Quimby zenekar lép színpadra, szombaton a Péterfy Bori & Love Band koncertjét, majd Szulák Andrea „Boldogság, gyere haza…” című Cserháti Zsuzsa emlékestjét, végül Somló Tamás és zenekara show-ját élvezhetik az Abára látogatók. A programot tovább színesíti az idén első ízben felállított Utcazene Pódium, ahol a fesztiválok utcazenészeinek legjobbjait láthatjuk majd.

Az idei év a sokszínűség jegyében telik majd az Aba napokon. A zenei program mellett ellátogathatunk a rendezvényen a Középkori Udvarba, ahol korabeli fegyvereket és páncélokat is kipróbálhatunk. Láthatunk mesés Tündérkertet, az Indián Sátorban táltos meséket hallgathatunk vagy akár vízipipázva pihenhetünk a keleti teázóban. Az Indonéz sátorban lesz selyemfestés vagy akár megcsodálhatjuk a tűzzsonglőrök előadását, részt vehetünk valódi tűz-szertartáson, s még tüzes lovas bemutatóban is lehet részünk.

A rendezvény minden helyszíne ingyenesen látogatható.

Részletes program: www.aba.hu

Forrás: Presspresso