Ódry évadnyitó: Francia sanzonok

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry színpadán az idei évad első előadása egy különleges koncert lesz.

2014. szeptember 6-án 15 órakor francia sanzonok csendülnek fel az Ódry színpad évadnyitó műsorában. Brel, Piaf, Glanzberg, Montand, Ravel, Aznavour dalokat lesznek műsoron az egyetem növendékeinek előadásában.

33 évvel ezelőtt Neményi Lili operaénekesnő indította útjára a kezdeményezést, melynek az volt a célja, hogy a hallgatók minél több sanzont és verset tanuljanak meg, és énekeljenek – ismerkedjenek meg a sanzonok világával és minél több zeneszerző irodalmi szövegre komponált zenéjével.

Azóta ebből az apropóból minden tavasszal egy zártkörű háziversenyt rendez az egyetem. Hét éve pedig e verseny győztesei a következő ősszel az Ódry színpadon, közönség előtt mutatkoznak be.

Az Ódry évadnyitó koncertjén a 2013/14-es tanév sanzonversenyének győztesei koncerteznek. A belépés ingyenes. Az előadás napján kedvezményes bérletvásárlási lehetőséget kínálunk.

SZFE – Francia sanzonok

Közreműködnek:

III. színművész osztály: Baki Dániel, Blahó Gergely, Bodoky Márk, Dér Zsolt, Ember Márk, Figeczky Bence, Georgita Máté Dezső, Gyöngyösi Zoltán, Kiss Andrea, Medveczky Balázs, Olasz Renátó, Osváth Judit, Papp Endre, Rujder Vivien

III. bábszínész osztály: Barna Zsombor, Főglein Fruzsina, Pájer Alma Virág

IV. színművész osztály: Böröndi Bence

V. színművész osztály: Zsigmond Emőke

Hangképző tanárok:

Bagó Gizella, Flohr Mária, Márta Judit, Decsi Ágnes, Vámossy Éva

Zongorán közreműködő tanárok:

Kemény Gábor, Termes Rita, Grósz Zsuzsi, Fekete Mária, Erdélyi Ilona

A koncertet összeállította és vezeti: Bagó Gizella, egyetemi tanár

Forrás: www.szfe.hu
,