Napokon: Borders of Babylon – Lemezbemutató koncert

Napokon: Borders of Babylon
Lemezbemutató koncert
Május 9. (péntek), 20:30, Roham bár (volt Metró Klub)

Az este során fellép még: Spacetaxi és a Grand Mexican Warlock

Napokon

Napokon

Megjelent a Napokon zenekar legújabb nagylemeze, a Borders of Babylon! A stílusok között kalandozó csapat régi módszerekkel, ám új felállásban rögzítette a számokat. A Carbonfools-ba távozó Miklós Milán basszusgitáros helyét a korábban a Blind Myself-ben és az Esclin Syndo-ban is megforduló Kolozsi Péter vette át, akit a rajongók már megismerhettek az elmúlt koncerteken. Az ütőhangszeres Vasicza Péter pedig a tavalyi, kiválóan sikerült MR2 Petőfi akusztikus fellépéssel búcsúzott.

„Most is teljesen együtt vettük fel a hat dalt, ezúttal a törökbálinti Supersize stúdióban, Horváth Attila profi vezényletével. Még az ének is egyszerre ment fel a hangszeres részekkel, vagyis ez tulajdonképpen egy élő lemez. Ezt a módszert amúgy kevesen merik bevállalni, elég komoly koncentrációt igényel, miközben hatalmas élmény. Két nap alatt megvoltunk a felvételekkel, a stúdiónak és Attisnak ezúton is óriási köszönetet! További különlegesség, hogy régi szalagos magnóra rögzítettünk, ami egyedi, egyfajta retro ízt ad a daloknak. Újabb szintre sikerült lépnünk, ami igaz a lemez szöveges koncepciójának kidolgozottságára, a számok minőségére, egységességére, a hangzásra, illetve a hangszerelési megoldásainkra is” – mondja a Seen zenekarban Kolozsi Péterrel együtt muzsikáló, de a Soulbreakers-ben is pengető Ratkóczi Huba gitáros.

A Borders of Babylon keverési, masterelési munkálatait Hidasi Barnabás végezte.

A Borders of Babylon-t május 9-én, a fővárosi Roham bárban mutatja be a zenekar a nemrég szintén új lemezzel jelentkezett Grand Mexican Warlock és a Spacetaxi társaságában.

A zenekar tagjai:
Kacsóh Dániel – ének
Ratkóczi Huba – gitár
Egri Gábor – gitár
Kolozsi Péter – basszus
Mózes Zoltán – dob

A zenekar a kísérletezésben érzi igazán jól magát, így tíz éves fennállása alatt összetéveszthetetlen, valóban egyéni hangot érlelt, s játszik egyfajta art – rockot, melyben emelkedés és zuhanás különös ívekkel váltakozik.

A sokéves közös munka eredménye: sajátos stílus, melyben a hetvenes évek pszichedéliájának árnyalatai és napjaink muzsikáinak hatása egyaránt fellelhető.

Nem foglalkoznak stílusbéli korlátokkal, csak a kezeik között születő zene érdekli őket.

Jó pár zenei tehetségkutatón szerepeltek sikeresen, a legjelentősebb ezek közül az volt, amikor 2008-ban hazahozták Bécsből az International Live Award magyar fődíját.

Feledhetetlen pillanat a Napokon történetében, amikor 2010 nyarán egy rádióműsorban spontán találkozásból közös muzsikálás született a világhírű hegedű virtuózzal, Lajkó Félixszel. Az erről készült felvétel a Youtube-on is megtekinthető.

2011 telén megjelent a zenekar második nagylemeze, Barabbas címmel. Az album érdekessége, hogy a zenekar egyszerre, együtt játszva rögzítette a számokat a stúdióban.

Lemezek:
Are you happy – 2010
Barabbas – 2011
Borders of Babylon – 2014

Napokon_Borders_of_babylon_borito