A kulturális sokszínűséget mutatják be a Colours Fesztivál filmjei

Bevándorlókról, az ő beilleszkedésükről, a kulturális sokszínűségről vetítenek filmeket két márciusi hétvégén a Colours Fesztivál keretében több vidéki nagyvárosban.

Az Odeon Video és a Budapest Film szervezésében szombaton és vasárnap Debrecen, Szeged és Pécs, március 8-án és 9-én pedig Nyíregyháza artmozijai adnak otthont a rendezvénynek, ahol a filmvetítések mellett beszélgetésekre is várják a fesztiválozókat – közölték a szervezők az MTI-vel.

A programsorozatot 2012-ben rendezték meg először fővárosi és vidéki helyszíneken egyaránt. A Colours Fesztivál célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a Magyarországon élő bevándorlókat és a többségi társadalom tagjait.

A vetítendő filmek többek között a különféle kultúrák találkozásáról szólnak, migrációs élethelyzeteket mutatnak be és aktuális társadalmi problémákat tematizálnak.

Idén a nézők török, orosz, iráni és a volt jugoszláv országok filmjeit tekinthetik meg. A műsorban játék- és dokumentumfilmek, rövidfilmek, valamint fesztiváldíjas mozik és elsőfilmes rendezések is szerepelnek.

A sorozat minden programjára ingyenes a belépés.

Forrás: MTI
,