Világsztár karmester az Operában

Január 20-án a világhírű Ötvös Gábor dirigálja a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát – az Opera együttesét, az est közreműködője a Berlini Filharmonikusok brácsása, Szűcs Máté lesz. A hangversenyen Mozart, Berlioz és Bartók művei csendülnek fel.

Ötvös Gábor

Ötvös Gábor

Ötvös Gábor a világ legjelentősebb zenei színpadain áll dobogóra, többek közt New York, Santiago de Chile, Toronto, Sydney és szinte valamennyi európai nagyváros legnevesebb együtteseinek élén, számos helyen első karmesteri pozícióban, vagy első vendégkarmesterként dolgozott. A budapesti Operában Mozart B-dúr szimfóniáját, Bartók Brácsaversenyét és Berlioz Fantasztikus szimfóniáját dirigálja a Pinchas Steinberg elnök-karnagy vezetésével működő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának élén.

Az Opera együttese a Steinberg vezényelte nagysikerű újévi hangverseny után a 2014-es év első szimfonikus koncertjét újabb sztárkarmesterrel adja. A műsorösszeállítás ismét gondoskodik arról, hogy a zenekar neves hangszeres szólistát kísérjen. A január 20-ai esten Szűcs Máté, a Berlini Filharmonikusok brácsaművésze adja elő Bartók Brácsaversenyét. A fiatal vendégművész zenei tanulmányait többek közt Szegeden, Brüsszelben, Waterloo-ban és Antwerpenben folytatta, utóbbi intézetben kitüntetéssel végzett. Ugyan még pályafutásának elején tart, de máris olyan zenekarokkal játszhatott együtt, mint a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekara, a Drezdai Staatskapelle, vagy a Bambergi Szimfonikusok. Január 20-án, a Magyar Állami Operaházban Ötvös Gábor vezényletével már az év elején jelentős zenei eseményt írunk az idei naptárba.

Forrás: Magyar Állami Operaház