Kétnapos művészeti fesztivál lesz Budapesten az árvízkárosultakért

Az árvízkárosultaknak nyújt segítséget a Budapesti Művészeti Fesztivál (BUM) kétnapos rendezvénye, amelyen koncertek, művészeti bazár, környezetvédelmi vetélkedők, kézművesek és borászok várják az érdeklődőket július 13-án és 14-én a budapesti Central Passage területén a Király utcában.

A Gödör Klubbal közös program célja, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra – mondta az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Tóth Edit, a Pannon Winex Kft. ügyvezető igazgatója, a program igazgatója.

A rendezvényen, amelyhez több művész és fiatal tehetség ajánlott fel ingyenes fellépést, a Magyar Vöröskereszt 400 forintos sorszámozott támogatói jegyeket árusít. A jegyek sorsoláson vesznek részt, a nyertesek a szponzorok által felajánlott szolgáltatás mellett tárgyakat és kedvezményeket kapnak.

A támogatói jegyek teljes bevételét az árvíz sújtotta területek helyreállítására, az ott élők élelmiszerrel és higiéniai csomagokkal ellátására fordítják – mondta Buncsik Ildikó, a Vöröskereszt fővárosi szervezetének igazgatója.

A segélyszervezet fotókiállítással és más rendezvényekkel mutatja be az árvízvédelemben vállalt szerepét. Több más civil szervezet is jelen lesz, többek között környezetvédelmi kvízjátékokat tartanak, és játékos formában mutatják be a gyerekeknek a környezettudatos életszemlélet.

Július 14-én, vasárnap a fesztivál keretein belül rendezik meg a Budapesti Művészeti Bazárt, amelyen retrótárgyak, antikvitások, CD-k és bakelitlemezek közül válogathatnak a látogatók és a gyűjtők, délután pedig zenei fellépők színesítik az eseményt.

A szervezők tervei szerint a művészeti bazár az elkövetkező időszakban a Central Passage eseménysorozata lesz. A szórakoztatás mellett minden hónapban valamilyen kiemelt fontosságú segélyakciót, közösségi figyelmet érdemlő eseményt, csoportot vagy civil szervezetet fognak népszerűsíteni.

Forrás: MTI