Mintegy 300 előadást tartott a most záruló évadban a Győri Nemzeti Színház

Mintegy 300 előadással, köztük több vendégjátékkal – egyebek mellett a budapesti Erkel Színházban és a Tháliában tartott sikeres vendégszerepléssel – a háta mögött eredményes évadot zár a Győri Nemzeti Színház – közölte Forgács Péter igazgató a csütörtöki évadzáró társulati ülésen.

Az igazgató elmondta, hogy a legnagyobb sikert a Jekyll és Hyde című musical aratta, amelyet több mint 21 ezren láttak. A darab premierjét a Szegedi Ünnepi Játékokon tartották. A Csinibaba, a Portugál, a Tanítónő és a Hajmeresztő iránt is kivételes érdeklődés mutatkozott a most befejeződő évadban.

A bérleti rendszerről kiemelte: a nyugdíjasok számára kialakított bérletes előadások a leglátogatottabbak, viszont az egyetemi bérlet látogatottsága egyre alacsonyabb. Ez utóbbi helyzeten szeretnének javítani azzal, hogy a jövő évadban „örök egyetemi” néven indítanak bérleti sorozatot, amelyre a szenior egyetemistákat is várják – tette hozzá.

A középiskolások szeretik és értik a színházat, ezt igazolta a számukra rendezett színházi vetélkedő – közölte Forgács Péter. Az igazgató utalt arra, hogy A varázsfuvola gyerekek számára rendezett beavató operaelőadásának sikere nyomán döntöttek a kezdeményezés folytatásáról. A jövő évadban Donizetti Szerelmi bájital című operáját ismertetik meg a tervek szerint a gyerekkel, akik – akárcsak a most záruló évadban – a színpadon ülve testközelből láthatják a történéseket, és hallgathatják a zenét.

Fény- és hangshow, színháztechnikai bemutató és a jövő évad gigaprodukciójának, az Abba együttes által komponált Sakk című musicalnek a koncertváltozata szerepel a szeptember 12-i nyílt nap programján, amely egyben kedvcsináló is a jövő szezonra – emelte ki a következő évad első teendői közül az igazgató.

Az évadzáró társulati ülésen adták át a fiatal színészeket támogató Kisfaludy ösztöndíjat Menczel Andreának. A színházi szezon legjobb zenés darabját elismerő Hang és lélek Alapítvány díját pedig a János vitéz kapta a társulat szavazatai alapján.

Forrás: MTI