New Yorkban a Fitos Dezső Táncegyüttes és a Vaskakas Bábszínház

Kéthetes vendégszereplésen tartózkodik az Egyesült Államokban a Fitos Dezső Táncegyüttes és a győri Vaskakas Bábszínház.

A suszter álmának és a Metamorfózisnak az Abrons Arts Centerben megtartott péntek esti sajtóbemutatójával megkezdődött a Fitos Dezső Táncegyüttes és a győri Vaskakas Bábszínház kéthetes New York-i vendégszereplése.

A suszter álma a tánctársulat és a bábszínház együttműködésének műfaji határokat átlépő, különleges produkciója. A táncmesejáték 2011. novemberi bemutatója óta kiváló szakmai kritikákat kapott és telt házas közönség előtt játsszák Magyarországon. A suszter és felesége szerepében fellépő Fitos Dezső és Kocsis Enikő a mai magyar táncélet legkiválóbbjai közé tartozik mind előadóként, mind többszörös fesztiváldíjas koreográfusként. Mindketten Magyarország legrangosabb táncművészeti díjának, a Harangozó-díjnak és az EuroPas Díjnak a kitüntetettjei.

A Metamorfózis tárgyanimációs darab, amelyben zsebkendők, terítők, lepedők változnak át különféle tárgyakká, élőlényekké, figurákká Kocsis Rozi, Rab Viki, Ragán Edit és Szúkenyik Tamás bábművész jóvoltából. A Metamorfózis nemcsak a „kendőorigami” technikai bemutatója, hanem igazi színházi előadás. A darab koreográfusa Tadeusz Wisniewski, a rendezője pedig Krzysztof Rau.

Forrás: MTI

,