Egy egész napos vidéki reggeli, stílusosan! – Meghívó a Babérliget Kúria kertjébe

Szerző: Böjtös Kinga

Reggelizz királyként! – hangzik az örökbecsű tanács, melyet most tettekre válthatunk a Stílusos Vidéki Szállodák jóvoltából. A szövetség tizenöt tagszállodája idén másodjára hozza elénk a legféltettebb házi receptjeikből készült finomságaikat, méghozzá egyik csodás vidéki vendégházuk birtokán. Kell-e jobb program május elsejére, melyre akár délután is érkezhetünk, akkor sem késünk le róla.

A személyes vendégváró hangulatot, a minőségi pihenést, a magas gasztronómiai élményt, a vidéki élet nyújtotta nosztalgiát egyszerre tűzte ki célul az az alulról szerveződő szövetség, mely egyenlőre tizenöt tagot számlál és ahova a prémium minőség miatt nem egyszerű a csatlakozás! Ám érdeklődő, vagy épp visszatérő vendégként csak regisztrálnunk kell aktuális programjukra, a Stílusos Vidéki Reggeli Fesztiválra, hogy május elsején reggel 10h-tól délután 17 h-ig megismerjük a felvonuló tagszállodák képviselőit, a vendégházak séfjeit és különleges ételkínálatukat. S, ahogy ők maguk elképzelik a stílusos vidéki reggelit, az több, mint biztató: ropogós friss péksütemények, kecskesajtkrém, préselt csülök, ecetes lilahagyma, tormakrém, füstölt májas, mangalicaszalonna, szóládi kovászos kenyér, tökmagos tökéletes tojás, házilag marinált pisztráng, savanyított spárga, olajos hal házi kiflivel, szarvaskolbász, füstös padlizsánkrém, Eggs benedict házi angol muffinban, vargányakrém, tökmagkrém, zakuszka, „Malpua” palacsinta, kakaós csiga, levendulás briós meggylekvárral, rugelach friss tavaszi gyümölcsök, habzó bor és hasonló ínycsiklandó finomságok várnak a regisztráló vendégekre.

Irány tehát a polányi Babérliget Kúria parkja május 1-én, ahol a vidéki gasztronómia mellé egy életérzés is jár a piknikkosarakból ! A helyszín önmagában is felér egy esztétikai élménnyel, példás értékmentéssel: a somogyi dombok között megbújó Babérliget birtok maga a nyugalom szigete, benne a XIX. században épült kúria anno a Békeffy nemesi család tulajdonában állt. A provence-i birtokok hangulatában felújított helyszín egyszerre nyújtja a múlt romantikáját és a Gastro Design díjjal elismert modern vidéki vendéglátást. A házigazdák egész napos programokkal várják a vendégeket a reggeli fesztivál idén is, kényelmes pihenőhelyekkel, plédekkel, medence parti pezsgő valamint fröccsbárral is készülve. A helyszín kutyabarát, sőt a Kosbor Panzió kutyamenüvel és saját készítés kutyakeksszel is készül a négylábú vendégeknek.

A belépés a rendezvényre ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  A regisztráció 2024. 03.12. és 04. 25. között lehetséges, a hely befogadóképessége limitált. A reggeli finomságokból 1500 Ft és 3500 Ft közötti áron vásárolhatók kóstoló adagok.

Elérhetőség: https://stilusosvidekiszallodak.hu/villasreggeli-fesztival-regisztracio/

A program eventje: https://www.facebook.com/events/1128067668229271/?active_tab=about

A képeket a legutóbbi stílusos reggeliről készítette: Szindbád az Utazó