A Gallery Weekend Budapest 2023 meghirdetett galériatúrái – A kapcsolódás dimenziói

A Gallery Weekend Budapest indítja el szeptember második hétvégéjén a kortárs képzőművészet őszi szezonját. A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő művészeti fesztivál nyitónapján, szeptember 15-én kiállításmegnyitókon és tárlatvezetéseken vehetnek részt az érdeklődők, az egyéni látogatások mellett pedig a szervezők ingyenes galériatúrákra is várják őket szeptember 16-án, szombaton három időpontban, négy útvonalon.

Az idei programsorozat központi gondolata a kapcsolódás – a művészethez, a körülöttünk élőkhöz és önmagunkhoz, – hiszen a kortárs alkotások sokszor azt mondják ki, amit még mi magunknak sem tudunk megfogalmazni. Kapcsolódjunk és ne féljünk rácsodálkozni, elmerengeni, véleményt nyilvánítani és kérdezni, ha kell, mert a kortárs művek – ha tetszik, ha nem – hatással vannak ránk! Ezen a hétvégén különösen.

A Gallery Weekend Budapest 2023 célja, hogy segítsen kapcsolatot kialakítani a kortárs képzőművészettel, mégpedig úgy, hogy a kapcsolódás erejét mutatja be a művészet eszközeivel. A túrák során ezúttal az acb, a Deák Erika, az Einspach Fine Art & Photography, az INDA, a Kisterem, a Knoll Budapest, a Molnár Ani, a TOBE, a Várfok, a VILTIN és a Vintage galériákba tekinthetünk be a város különböző pontjain. A nyilvános, ingyenesen látogatható programsorozaton a részt vevő helyszínek egész szombaton, várják az egyéni látogatókat, emellett a szervezett galériatúrák szeptember 16-án, három időpontban indulnak, négy túraútvonallal – előzetes bejelentkezés után.

Gallery Weekend Budapest 2023 galériatúrák:

2023.09.16-án, szombaton négy különböző útvonalú galériatúra, három-három időpontban

A túra

Az acb Galéria három kiállítóterében: Ember Sári (Galéria), Gecser Lujza (Attachment), Szarka Péter (Plus), majd a Knoll Galéria Budapest Ludmila Hrachovinova kiállítását látogatjuk meg.

B túra

A B túra a Deák Erika Galéria 25. évfordulós tárlatánál indul Annie Morris, Helen Beard, Kristina Schuldt művészek alkotásaival,majd az INDA Galéria – Csáky Marianne, Csontó Lajos, Czene Márta, Koós Gábor, Metzing Eszter, Nagy Barbara, Neogrády-Kiss Barnabás, Ravasz András, Schwéger Zsófia, Szabó Eszter, Szabó Ádám, Szász Lilla, Szemző Zsófia, Uray-Szépfalvi Ágnes, Zellei Boglárka Éva „Első félidő ’23” című kiállítást nézzük meg. A túrát Vető Orsolya Lia egyéni kiállításával zárjuk az idén 15 éves VILTIN Galériában.

C túra

A C útvonalon az Einspach Fine Art & Photography előtt találkozunk, ahol Dezső Tamás kiállítását tekintjük meg, ezután a Várfok Galériában Orr Máté és Rácmolnár Sándor kiállítása következik.

D túra

A D túránál a TOBE Gallery Luzia Simons kiállítása a találkozónk helyszíne, majd a TOBE Cabinet terébe átsétálva Patel Rebelo kiállítását nézzük meg, amit a Molnár Ani Galériacsoportos – Agg Lili, Buda Anna Flóra, Csatlós Asztrid, Dankó Boglárka, Juhász Villő, Koltay Dorottya Szonja, Mihály Gréta, Nyíri Orsolya, Poór Dorottya, Wirth Abigél – kiállítása követ. Ez után, a Vintage Galériában Andreas Fogarasi kiállítását tekintjük meg, a túrát pedig a Kisterem Szinyova Gergő kiállításával zárjuk.

Az ingyenes túrákra a következő link segítségével lehet jelentkezni:

A túra: https://forms.gle/if3Co11oaES8CFBv8

B túra: https://forms.gle/u2u5bSvVGvqrpG9v9

C túra: https://forms.gle/2qvY7cUf2cZmsX7c7

D túra: https://forms.gle/mvu8HQzTJ2zZKQzv5

További információk:

Web: https://hu.galleryweekendbudapest.com/

Facebook: https://www.facebook.com/galleryweekendbudapest/

Instagram: https://www.instagram.com/gallery_weekend_budapest/