Beszélgetés Gárdos Péterrel

Szamárköhögés, Hajnali láz, Semmelweis Ignác boldogsága – hívószavak!

Gárdos Péter © Czirják Pál

Szeretettel várunk Benneteket egy érdekes beszélgetésre Gárdos Péter Balázs Béla-díjas filmrendezővel, íróval, aki magyar-orosz szakos tanárként végzett az egyetemen, majd a MAFILM Híradó- és Dokumentumfilm Stúdiójában lett rendező.

A legsikeresebb nagyjátékfilmje, a Szamárköhögés 1987-ben jelent meg. A film 52 filmfesztiválon szerepelt, huszonhat országban vetítették és számtalan díjat nyert. Még kilenc nagyjátékfilm, számos színházi rendezés és több televíziós sorozat fűződik a nevéhez. 2010-ben jelent meg első regénye a Hajnali láz, amelyben a holokausztot túlélő szülei szerelmének igaz történetét írta meg. A regényt az elmúlt években 42 ország adta ki Ausztráliától Brazíliáig. A könyvből 2015-ben nagyjátékfilm is készült.

2022-ben jelent meg negyedik regénye Semmelweis Ignác rövid boldogsága, amelyben drámai választ kínál egy zseni életének máig megválaszolatlan kérdéseire. A könyvet egy forgatókönyv előzte meg, mert ezt a történetet is nagyjátékfilmben szerette volna feldolgozni, ám ez a terve a jelenlegi filmkészítési körülmények labirintusában nem valósulhatott meg. Erről a nagyon gazdag életútról, az életérzéseiről, a terveiről fogunk beszélgetni.
Érdekes lesz!

Gárdos Péterrel László Ágnes újságíró beszélget.
Ne hagyjátok ki!

2023. július 29., szombat 18.00 óra
Magazin Köveskál, Fő utca 12/A

Az esemény támogatói jeggyel látogatható, melyet az előadás napján készpénzzel lehet kiváltani.
Valamint a hely korlátolt befogadóképessége miatt, előzetesen e-mail-ben kérjük,
hogy regisztráljatok a magazinkoveskal@gmail.com címen.
A támogatói jegy ára: 3.800.- Ft.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/995101194977275/

, ,