Képtelen képrablás – tárlatvezetés gyerekeknek a Magyar Nemzeti Galériában

Különleges, és mindössze kétnapos, gyerekeknek szóló múzeumi tárlatvezetés során a résztvevők  felfedezhetik fel a Képtelen képrablás – Mesék a múzeumból című képeskönyv képeit.

A Pagony Kiadó gondozásában május végén jelent meg a Képtelen képrablás – Mesék a múzeumból című kötet. A könyv képzőművészeti barangolás és formabontó, újszerű mesegyűjtemény egyben. A Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének 14 festményét kortárs magyar szerzők meséi keltik életre.

Júliusban a Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetésein a gyerekek eredetiben is találkozhatnak a mesekönyvben szereplő képekkel, valamint egy izgalmas feladatlap segítségével a festmények önálló felfedezésére is várja őket. A feladatlap kitöltői 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg a Képtelen képrablás című mesekönyvet a múzeumi könyvesboltban, valamint a Pagony üzleteiben.

Képtelen képrablás – tárlatvezetés gyerekeknek

Tetszettek a Pagony Kiadó Képtelen képrablás című mesekönyv képei? A Galériában lépten-nyomon találkozhatsz velük, méghozzá eredetiben! Találkozunk a papagájokkal, utazunk a léghajóval és megperdülünk a körhintával.

Időpontok: 2022. július 14., csütörtök, 11.00
                   2022. július 28., csütörtök, 11.00

Ajánlott korosztály: 6-12 év

Részvételi díj: 1000 Ft/gyermek. A kísérők az időszaki kiállításra váltott kedvezményes belépőjeggyel (1700 Ft) vehetnek részt a programon.

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/1188033635350479/1188033645350478

A Magyar Nemzeti Galéria a nyári szünidő teljes időszakára kedvezményes programot kínál a fiataloknak: az állandó gyűjtemény kiállításai kedvezményesen látogathatók. A Galéria nyári ifjúsági kedvezményes jeggyel (800 Ft) vár minden 6-26 év közötti magyar látogatót augusztus 31-ig.

Részletek: https://mng.hu/vakacio-a-muzeumban-kedvezmenyes-jeggyel/

,