Klasszikusokkal indítja első évadát az Art-Színtér

Új produkciós iroda kezdi meg működését a színházi berkekben – az Art-Színtér célja, hogy a színházi kultúrát minél szélesebb körben népszerűsítse olyan helyeken is, ahol a közelben nem érhető el kőszínházi előadás.
A darabválasztások is ezt tükrözik, hiszen olyan klasszikus szerzők darabjai kerülnek repertoárra, mint Molnár Ferenc, valamint a világhírű Eric Assous, Terrence McNally és Leonard Gershe előadásai.

Az Art-Színtér a pandémia időszaka alatt született, missziójuk, hogy professzionális színházi előadásokat hívjanak életre, melyek minőségi, tartalmas szórakozást nyújtanak, valamint könnyen utaztathatók, így az ország bármely pontjára eljuthatnak. Az alapítók; Fekete Mária és Ernhaft Attila többéves kőszínházi, fesztivál- és kulturális események szervezésének tapasztalatával indították el az új produkciós irodát.

Az Art-Színtér első évadában két nagyszabású premierrel jelentkezik; Csiby Gergely első rendezése, Leonard Gershe: A pillangók szabadok című vígjátéka június 2-án debütál Hegyi Barbara, Szántó Balázs és Mosolygó Sára eh. főszereplésével, az előadás zenéjét Wunderlich József szerezte. A jómódú családból származó Don anyja fullasztó szeretete elől menekül az önállóságba, a forgószél természetű Jill pedig a színésznővé válás rögös útján indul el. Jill és Don találkozása nem várt meglepetést tartogat és a két fiatal között kapcsolat szövődik. Méghozzá olyan viharos gyorsasággal, hogy az nem csak Don váratlanul betoppanó anyját lepi meg, de magát a két fiatalt is. Az együtt töltött néhány óra mindhárom szereplő életét gyökeresen átformálja, hiszen választ kell adniuk számos sürgető kérdésre.

Leonard Gershe: A PILLANGÓK SZABADOK

(Butterflies are Free)

Jill Tenner – Mosolygó Sára eh.

Don Baker – Szántó Balázs

Mrs. Baker – Hegyi Barbara

Rendező: Csiby Gergely

Díszlet: Márkus Sándor

Jelmez: Kupi Johanna

Zene: Wunderlich József

Rendezőasszisztens: Majláth Dóra és Rumán Cintia

Producer: Fekete Mária és Ernhaft Attila

Mivel jár, ha az ember belevág a felnőtt életbe?

És ha már belevágott, ehhez feltétlen szükség van-e társra?

Mi történik akkor, ha ez a társ retteg az elköteleződéstől?

Hogyan lehet elengedni a kezét valakinek, aki eddig teljesen ránk volt utalva?

Ha létezik tűz és víz, akkor az egészen biztosan Don Baker és Jill Tanner. Mégsem választja el őket sok egymástól: csupán a new york-i albérletük között lévő papírvékony fal. A jómódú családból származó Don anyja fullasztó szeretete elől menekül az önállóságba, a forgószél természetű Jill pedig a színésznővé válás rögös útján indul el. Jill és Don találkozása nem várt meglepetést tartogat és a két fiatal között kapcsolat szövődik. Méghozzá olyan viharos gyorsasággal, hogy az nem csak Don váratlanul betoppanó anyját lepi meg, de magát a két fiatalt is. Az együtt töltött néhány óra mindhárom szereplő életét gyökeresen átformálja, hiszen választ kell adniuk számos sürgető kérdésre.

Június 8-tól Vass György rendezésében láthatja a közönség Molnár Ferenc klasszikusát; A testőrt. A főbb szerepekben; Járó Zsuzsa, Debreczeny Csaba, Kútvölgyi Erzsébet és Dolmány Attila. Az ünnepelt színészházaspár szalonjában vagyunk. A férj, az országos hírű Színész barátjának, a Kritikusnak arról panaszkodik, hogy félti a házasságát; fél év nász után talán már meg is unta őt a felesége, a Színésznő – sőt, lehet, hogy az asszony már ki is szeretett belőle. Ilyenkor egy férfinek lépnie kell: vissza kell hódítania a feleségét. A Színész erre egy kissé bizarr, de hibátlannak tűnő ötletet talál ki: testőrnek öltözik, s így, a katonatiszt személyében kezd el udvarolni a saját nejének, illetve megpróbálja zavarba hozni, hűtlenségen kapni. El is kezdődik a nagy visszaszerző hadművelet, ám – ahogy az Molnárnál lenni szokott – nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogy a Színész és a nézők sejtik…

Molnár Ferenc: A testőr

Színész – Debreczeny Csaba

Színésznő – Járó Zsuzsa

Kritikus – Dolmány Attila

Mama – Kútvölgyi Erzsébet

Hitelező – Koleszár Bazil Péter

Szobaleány/Páholyosné – Kakasy Dóra

Rendező: Vass György

Díszlet: Miareczki Edit

Jelmez: Kovács Andrea

Dramaturg: Bártfay Rita

Rendezőasszisztens: Rumán Cintia

Producer: Fekete Mária és Ernhaft Attila

Az ünnepelt színész házaspár szalonjában vagyunk. A férj, az országos hírű Színész barátjának, a Kritikusnak arról panaszkodik, hogy félti a házasságát; fél év nász után talán már meg is unta őt a felesége, a Színésznő – sőt, lehet, hogy az asszony már ki is szeretett belőle. Ilyenkor egy férfinek lépnie kell: vissza kell hódítania a feleségét. A Színész erre egy kissé bizarr, de hibátlannak tűnő ötletet talál ki: testőrnek öltözik, s így, a katonatiszt személyében kezd el udvarolni a saját nejének, illetve megpróbálja zavarba hozni, hűtlenségen kapni. El is kezdődik a nagy visszaszerző hadművelet, ám – ahogy az Molnárnál lenni szokott – nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogy a Színész és a nézők sejtik…

A bemutatókra a Bethlen Téri Színházban kerül sor.

A nyár folyamán az egri Agria Nyári Játékokon, valamint a 30. Művészetek Völgye Fesztiválon vendégszerepelnek az Art-Színtér előadásai. Az évadban később – szeptemberben – Dicső Dániel rendezésében, Ullmann Mónika és Makranczi Zalán főszereplésével Terrence McNally: Ketten egyedül című darabját mutatják be, valamint Halasi Imre rendezésében Jakab Csaba, Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály alakításában Eric Assous: Mesterhármas című színművét.

További információ: https://artszinter.hu