Online folytatódik a 10. LÜK-bajnokság

A 2019/2020-as tanévben 10. alkalommal rendezik meg a LÜK-bajnokságot.

A Móra Kiadó által meghirdetett játékos tanulmányi versenyre rekord számú jelentkezés érkezett. Országszerte több mint 100 iskola közel 5000 alsós diákja méri össze logikáját, ügyességét és kitartását.

A területi fordulókat hatalmas érdeklődés mellett már az év elején elkezdték, és tavasszal folytatták volna a májusi fővárosi döntőig.

Sajnos a járványügyi intézkedések miatt a szervezőnek újra kellett gondolni a bajnokság lebonyolítását, melyhez kidolgoztak egy módszert az elmaradt kistérségi fordulók pótolására.

A pedagógus szakértők több megoldási lehetőséget figyelembe véve úgy döntöttek, hogy az online otthonoktatásban is széles körben bevált Google Classroom platformot fogják használni.

„Biztosak vagyunk benne, hogy a tanítók alapos felkészítésének köszönhetően a versenyzők ebben a lebonyolítási módban is kiválóan tudnak majd teljesíteni. Bízunk benne, hogy a jubileumi verseny különleges élményt szerez majd a gyerekeknek, annál is inkább, minthogy eddigi információink szerint a LÜK-bajnokság az egyetlen jelenlegi is zajló országos tanulmányi verseny.” – mondta el Török Ágnes, a Móra Kiadó edukációs projektvezetője.

Forrás: Móra Kiadó

,