Önmagát dolgozta fel Petruska

Megjelent Petruska kézműves remix lemeze, azaz a Híd EP melyen korábbi dalainak az újrafelfedezése található. A lemez célja, hogy egyfajta allegorikus hídként vezesse át a hallgató legutóbbi, Kapunyitó és soron következő harmadik lemeze között. A Híd EP bemutatója április 6-án, a Muzikumban lesz.

Petruska © Láng Péter

Petruska 2016-ban jelentette meg legutóbbi, Kapunyitó című albumát,  a soron következő lemezig pedig a közönség előtt éli meg az alkotókra jellemző ihletkereső, kísérletező folyamatot a Hovatovább koncertsorozat képében. A sorozat első állomásán Oláh Dezsővel játszott jazzt, ezúttal pedig a koncert mellett egy teljes kislemezt szentel a kísérletezésnek. Most korábbi dalaival játszik: új formában, más hangszereken, új tempóban hallhatjuk a már ismert szerzeményeket.
Petruska így mesél az EP-ről: „Ezúttal nincs más filozófia a dalok mögött, mint a szép felett érzett örömöm megosztása. Nem jutunk el A-ból B-be metróval, és személyiségfejlődésünk útvesztőiből sem próbálunk kiutat találni. Mégis úgy érzem, hogy a szabadság, amit ebben a megállóban megtapasztaltam, egy olyan önismereti utat tapos ki számomra, ami mélyebbé és izgalmasabbá teszi a jövő zenéjét is.”

Híd EP: https://open.spotify.com/album/5fJe8ZpT3rw3jhX6348DfV

A Híd EP-n így többek között hallhatjuk a Trouble in My Mindot egy szál zongorán, a Nyár (Most vidám igazán) reggae-s lüktetést kapott, a Köztársaság tér pedig (a Metropolita lemezen lévő II. János Pál pápa tér instrumentális változata) ismét Petruska virtuóz gitárjátékába enged betekintést. A lemez meglepetése a Szederrel közösen előadott Illés-feldolgozás. A legendás, házibulikból elmaradhatatlan Az utcán ezúttal a szomorkás moll hangnemben szólal meg, öt évtized után új színezetet adva az örökké aktuális kérdésnek, „hova, de hova megyünk?”

„Szeretem a híd allegorikus vonatkozásait. Minél inkább osztom az olyan egyszerű gondolatokat, mint, hogy a dolgok nem pusztán feketék és fehérek, vagy azt, hogy az út a fontos, nem a cél, hajlamos vagyok úgy látni, hogy az egész életemet egy mentális hídon egyensúlyozom át.” – Teszi hozzá.

A lemezbemutató április 6-án a Muzikumban lesz, ahol Petruska vendége Kunos Tamás, a Csík zenekar brácsása lesz, de Szeder is feltűnik egy duettre. Előttük Demény Gergely játszik.

Időpont: 2018. 04. 06., 20.30
Helyszín: Muzikum Klub
Jegyárak: 2000 Ft
Jegyvásárlás: a helyszínen és online a Tixa.hu-n: https://tixa.hu/Petruska-EP-bemutato_20180406_muzikum
Facebook-esemény: http://bit.ly/2Hi4ZpZ

Ne maradj le semmiről:
www.petruskaandras.hu
Facebook: facebook.com/andrispetruska
YouTube: bit.ly/petruskayoutube