Genesis táncjáték a Sebastião Salgado: Genesis című tárlaton

A Trojka Színházi Társulás 2017. október 24-én egyszeri alkalommal mutatja be a „Genesis” című táncjátékát a budapesti Műcsarnok kiállítóterében Sebastião Salgado: Genesis című tárlatán.

Az egyszeri előadás szereplői:
Bata Éva, Bárnai Péter, Soós Attila

Jelmeztervező: Szlávik Júlia

Műcsarnok, Trojka Színházi Társulás: Genesis © Balázs István Balázs

„A Genezisben nincs harc: az egyetlenként létező Isten teremtő szava hozza létre a kozmoszt. Felfoghatatlanul radikális üzenet! Ebben az egyszeri darabban az isteni rend és az emberi káosz paradox viszonya foglalkoztat minket. Isten a kimondott szava által tereket hoz létre, melyben a káosz ellen a rend betartására kötelez bennünket: a szó általi megkülönböztetés elvetésére. Létezésünk egyik alapfeltétele a megkülönböztetés. Az isteni szó a megkülönböztetés elvetésére szólít fel minket.”

„2013-ban alakultunk Szentivánéj napján.  A ’trojka’ oroszul hármas fogatot jelent, melyben a lovak a speciálisan megosztott terhelés miatt kevésbé fáradnak. Az elnevezésünket két módon tudnám meghatározni: az alakulásunk hármas fogata, az alkotók, az előadók és a közönség egymásra nyitott kapcsolódásából áll. Ahol a „negyedik fal” lebontását, azaz a közönség szerepének megváltoztatását formai újításokkal kívántuk elérni.

A fogatunkat hajtó erők a már felfedezett színházi elemek – a színpadi adaptáció újszerű megfogalmazási módja, a mozgás és a gesztusnyelv közérthető és meglepetésszerű egysége és a zeneiség, képiség dominanciája segítségével is megfejthetőek. Mindezeket az újításokat, szeretnénk minél több hazai és külföldi színházi fesztiválon megmutatni.” (Soós Attila – művészeti vezető)

Trojka Színházi Társulás: Genesis
táncjáték
2017. október 24. (kedd), 19:00, Műcsarnok

Belépőjegy: 1200 Ft

Online jegyelővétel:

https://www.jegymester.hu/hun/Event/6000300/Trojka-Szinhazi-Tarsulas:-Genesis-|-tancjatek

Ajánló spot: https://www.facebook.com/Mucsarnok/videos/10155336689424862/

Bővebb információ: https://www.facebook.com/trojka.szinhazi.tarsulas/