Tudjuk élvezni? – beszélgetés és finisszázs

Izgalmas beszélgetéssel ér véget A küzdelem élvezete (Enjoy Your Struggles) című nemzetközi csoportos kiállítás május 21-én, szombaton 19 órától a budapesti Stúdió Galériában. A meghívott művészek, kurátorok és aktivisták saját érintettségükön és munkájukon keresztül mesélnek az elkötelezettség és a kitartás kihívásairól, egyéni és közösségi küzdelmekről, valamint politikai és társadalmi harcokról. 

Fotó: Simon Zsuzsi

Fotó: Simon Zsuzsi

Végéhez közeledik A küzdelem élvezete című nemzetközi csoportos kiállítás. A budapesti Stúdió Galériában május 21-ig látható kiállítás a sportot és a fizikai küzdelmet a test politikájával kapcsolja össze, s a személyes, privát megmérettetésektől a politikai és társadalmi harcokig jut el. A látogatók megismerkedhetnek a Zsidó Reneszánsz Boksz Klubbal, a kurd nőmozgalom „mosolygó forradalmával”, a korai magyar feminizmus elfeledett vezéralakjával, és egy terápiára járó, önkritikus művészpárral is.

Fotó: Simon Zsuzsi

Fotó: Simon Zsuzsi

A kiállítás záróeseményeként május 21-én, szombaton 19 órától művészek, kurátorok és aktivisták beszélgetnek. Terítékre kerülnek a magyar kulturális politika és művészeti élet aktuális kérdései, a társadalmi kirekesztés és a diszkrimináció elleni harc szükségessége, a magyarországi roma közösségek helyzete, valamint a kurdok több országot érintő felszabadítási mozgalma és Európában is jelentős aktivizmusa. A közönség megtudhatja, hogyan kapcsolódnak össze a különböző küzdelmek, illetve hogyan tudjuk a saját küzdelmeinken keresztül mások helyzetét megérteni, hogyan tudunk egymástól tanulni és egymást támogatni.

Fotó: Simon Zsuzsi

Fotó: Simon Zsuzsi

A beszélgetésben részt vesz Junghaus Tímea kurátor, kulturális aktivista (Gallery8 – Roma Kortárs Művészeti Tér, Európai Roma Kulturális Alapítvány), Kisspál Szabolcs képzőművész, aktivista (Szabad Művészek és Harmadik Szektor csoportok tagja), Iço Aşkın Yiğit Budapesten élő kurd aktivista és Szénási Szilvia (UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány). A moderátorok Erdődi Katalin és Flohr Zsuzsi, a kiállítás kurátorai lesznek. A beszélgetés magyar nyelven zajlik, igény szerint angol tolmácsolással.

Sandra and Simonida Selimovic MINDJPANTHER netre

A küzdelem élvezete (Enjoy Your Struggles) – beszélgetés és finisszázs
2016. május 21. (szombat) 19.00-21.00
Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület – Stúdió Galéria
1077 Budapest, Rottenbiller u. 35.

Részletek: https://www.facebook.com/events/1811239232432703/

Támogatók: Osztrák Kulturális Fórum, Osztrák Szövetségi Kancellária Művészeti és Kulturális Osztálya, Nemzeti Kulturális Alap

Bővebben a kiállításról: https://www.facebook.com/events/1669297026664213/