Szerdán kezdődik a Budapest Folk Fest

Szerdán kezdődik a 7. Budapest Folk Fest. A vasárnapig tartó rendezvény helyszínei között a Fonó és a Kobuci Kert mellett most először szerepel a Várkert Bazár.

„A Budapest Folk Fest célja megmutatni, hogy a folk, a népzene részt tud venni a főváros zenei kínálatában. Számos fellépő érkezik a határon túlról” – mondta korábban Horváth László fesztiváligazgató.

A rendezvényen fellép mások mellett a Magyarpalatkai Banda, a Romengo, a Szenty Band, a Berka együttes, az idén 40 éves Téka zenekar, az Eszterlánc, a Góbé zenekar, közös produkcióval jelentkezik a Muzsikás és az Amadinda, fellép a hegedűvirtuóz, Roby Lakatos és a mesemondó Berecz András. Szerepelnek a programban a Zeneakadémia népzene tanszakos növendékei és a Fölszállott a páva gyermekkiadásának győztesei.

A zárónapon a Várkert Bazárban Balkán-nap lesz az egyik legjobb balkáni gitáros, a macedón Vlatko Stefanovski triójával, valamint a Shantel & Bucovina Club Orkestar táncolható örömzenéjével. A Budapest Folk Festre időzítve jelent meg a Fonó gondozásában Herczku Ági, valamint a Fanfara Complexa új lemeze.

Forrás: MTI
,