Lezárult az Elfogadás Fala projekt – 15 ezer ember látta a kiállítást

Tavaly nyáron írt ki pályázatot Elfogadás Fala címmel a Színes Város Csoport és a Menhely Alapítvány a Norvég Civil Alap támogatásával. A pályázat célja az volt, hogy hajléktalan művészek mutassák meg, mit jelent számukra az a szó, hogy elfogadás, akár verssel, rajzzal, dallal, vagy novellával.

Forrás: Színes Város

Forrás: Színes Város Csoport

A pályázatokat szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai: Pálfi György egyetemi docens (MOME), Kepe Róbert felelős szerkesztő (Fedél Nélkül), Dr. Kalota Ágnes projektvezető (Színes Város), Takács Attila egy hajléktalanságot megtapasztalt rádiós műsorvezető, és Nádudvari Noémi kurátor (Színes Város). A zsűri 26 pályamunkából megosztva ítélte oda az első díjat Baranyecz János Branyó versének, valamint Székely Attila grafikájának. Ezt követően egy közös szakmai munka kezdődött meg a profi falfestő művészek és a nyertesek között, amelynek eredményeként megvalósult egy közel 200 m2 nagyságú újabb tűzfalfestő projekt a budapesti Kürt utcában.

Forrás: Színes Város Csoport

Forrás: Színes Város Csoport

A pályázatokból novemberben kiállítás nyílt a belvárosi Kazinczy utcában található Mika Tivadar Mulatóban. A kiállítás eredetileg január végén zárt volna, de egy tűzfaltúrákra szakosodott cég fantáziát látott abban, hogy ezzel a beltéri kiállítással zárja az egyébként kültéri túrát, így részben ennek, részben pedig az egyéb pozitív visszajelzéseknek köszönhetően az alkotásokat március közepéig lehetett megtekinteni. Az átlagos vendégszám alapján 15 ezer vendég láthatta az ingyenes kiállítást november és március között.