Mozart Est – Yang Yoonhee zongorista hangversenye

Mozart Est – Yang Yoonhee zongorista hangversenye
2016. 01. 26. (kedd) 18.00
Koreai Kulturális Központ

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
D-moll Fantázia, K 397
D-dúr Rondó, K 485
2 Menüett a 12-ből, K 103
C- dúr Szonáta, K 279
B-dúr Szonáta, K 333
12 Variáció C-dúrban egy francia gyerekdalra: “Ah, vous dirai-je Maman” K 265
Reinhard Febel (*1952)
Toccata
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Rondó capriccioso E-dúrban, Op. 14

YANG Yoonhee rövid életrajza

mozart est koreai„Lenyűgöz, hogy Yang Yoonhee képes megfesteni a Jól-temperált Clavier II. G-moll Fúgájának közelire kötött szerkezetét csupán tapintás és szín alapján – nem könnyű feladat.“ (Gramophone, 2010. )

Yang Yoonhee zongorista a Szöul Nemzeti Egyetemen szerezte meg alapdiplomáját zeneszakon, majd a berlini Hochschule für Musik „Hanns Eisler“ mesterképzését végezte el.

Tehetségét mutatja, hogy a Szöul Nemzeti Egyetem ösztöndíjasa volt, és DAAD ösztöndíjat kapott Németországtól, továbbá több alapítvány, köztük az Oscar und Vera-Ritter Stiftung, valamint a Gisela und Erich Andreas Stiftungtámogatását is elnyerte. Így tanulmányai során részt vett Robert McDonald, Fou Ts’ong, Akiko Ebi, Piotr Paleczny és Klaus Hellwig mesterkurzusán, olyan híres kamarazenészek tanították, mint Zakhar Bron, Ulf Wallin, Paul Rivinius és az Artemis Kvartett. Koreában Oh Yoon Joo és Choi Hee Yeon tanítványa volt, Németországban pedig Michael Endres, Fabio Bidini és Evgeni Koroliov voltak mesterei.

A Wiesbaden Nemzetközi Versenyen, a Verona Nemzetközi Versenyen és az Elise-Meyer Versenyen első helyezést ért el, továbbá középdöntős lett a Clara Haskil Nemzetközi-, és a Maj Lind Nemzetközi Versenyen.

Koncertezett a berlini Koreai Kulturális Központban, a Daejeon Művészeti Központban (Korea), az Aomori Művészeti Múzeumban (Japán), a Rotary Clubban (Franciaország), az Ernst Barlach Haus-ban (Németország), a Santander Zenei Fesztiválon (Spanyolország), a Musique en Vallée du Tarn Fesztiválon (Franciaország) és a Montepulciano Zenei Fesztiválon (Olaszország). Emellett kiemelkedő zenészekkel lépett fel, többek között Wolfram Christ brácsaművésszel, aki sokáig a Berlini Filharmonikusok vezető brácsása volt, továbbá a Sine Nomine Kvartettel és a Hamburgi Szimfonikusok tagjaival.

A koncert ingyenesen látogatható, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2016. január 11-től az esemény weboldalán lehetséges (www.koreaikultura.hu).

Forrás: Koreai Kulturális Központ