Női ruhába bújt férfi zenészek a Magyar Színház színpadán – elindult a SUGAR (Van aki forrón szereti) musical próbaidőszaka

Méhes László rendező irányításával megkezdődött a SUGAR (Van aki forrón szereti) című fergeteges musical próbaidőszaka. A főbb szerepekben Gazdag Tibor, Csőre Gábor, Pavletits Béla, Andrádi Zsanett, Csarnóy Zsuzsa, Simon Boglárka és Udvarias Anna látható. Az előadáson közreműködik a Coincidance társulat, valamint a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei.

Fotó: Zsigmond László

Fotó: Zsigmond László

Fotó: Zsigmond László

Fotó: Zsigmond László

„Klasszikus felfogásban, a színházi elemek hangsúlyozásával, erős színészi jelenléttel, magas színvonalú énektudással megvalósított előadást tervezünk” – mondta el Zalán János igazgató, aki az olvasópróba elején – hagyományos módon – köszöntötte az összegyűlt társulati tagokat és vendégművészeket.

Az eredetiben Jack Lemmon és Tony Curtis bújik női ruhába, hogy a bőrét mentse, míg a Magyar Színház előadásában Csőre Gábor és Pavletits Béla teszi ugyanezt. A „női” zenészekért rajongó milliomos szerepét Gazdag Tibor játssza. A Van aki forrón szereti című filmet 2000-ben az Amerikai Filmintézet minden idők legjobb amerikai vígjátékának választotta. A Pesti Magyar Színház ezt a sikert tűzte ki célul előadásával. Méhes László rendező szerint ezt az alaphelyzetet mélyebben vagy felszínesebben is fel lehet dolgozni, az ő szándéka, hogy kabarétréfa helyett az abszurditás irányába vigye el a darabot. A rendező törekvése, hogy a női ruhába öltözés ne egyszerű geg maradjon, hanem annak az alapigazságnak a bemutatása, hogy ha az ember éhezik vagy menekül, akkor akár abszurd megoldások is számításba jöhetnek.

Fotó: Zsigmond László

Fotó: Zsigmond László

Fotó: Zsigmond László

Fotó: Zsigmond László

„A sokszereplős darab nagyjeleneteiben az a színházi érték érvényesülhet, amelyet egy szóval úgy fejezhetünk ki, hogy mérnökség; az előadás hangvétele pedig kisrealitás helyett expresszivitás” – magyarázta Méhes László, aki azt szeretné, hogy az elegáns jelmezekkel, látványos díszlettel, fergeteges táncjelenetekkel fűszerezett előadás során a néző felejthetetlen élménnyel gazdagodjon.

A SUGAR (Van aki forrón szereti) musical parádés szereposztásban 2016. február 26-ától látható a Magyar Színház nagyszínpadán. Az előadás színlapja itt olvasható: http://pestimagyarszinhaz.hu/sugar-van-aki-forron-szereti/

Fotó: Zsigmond László

Fotó: Zsigmond László

Fotó: Zsigmond László

Fotó: Zsigmond László

Forrás: Pesti Magyar Színház