COME TOGÖDÖR NOW! Újévi programok a Gödörben

Immár hagyománnyá vált az újévi Korai koncert és jövőre sem lesz ez másképp. Kezdd velünk a 2016-os évet! Vendég a Freakin’ Disco, a koncertek előtt és után pedig Banditos dj-k!

2016. január 1. (péntek) 20:00 Újévi koncert: Freakin’ Disco, Korai Öröm, Korai’s Banditos

korai orom januar 1

Január 2-án, a Gödör Klubban két koncert egyben: URH ÉS EURÓPA KIADÓ DALOK az őstagok (Kiss Llászló, Salamon András, Somoskői Lajos) előadásában. Velük zenél és énekel: Kamondy Ágnes, Víg Mihály, Magyar Péter, Másik János, Keszei Krisztián, Horváth Gábor), vendégek: Hámori Gabriella, Bánfalvi Eszter és Kamarás Iván)

MÜLLER PÉTER SZIÁMI AndFriends

sziami_kirshner

(Kirschner Péter, Varga Orsolya, Angler Ákos, Rentka Zsuzsi) Velük énekelnek: a Pintér Béla és Társulatának színészei: Roszik Hella (ének, hegedű) és Thuróczy Szabolcs valamint Baka Rebeka és Bakos Zita)

ELMENTEK A FIÚK, de erre az estére visszajönnek…

elmentek a fiuk

Kiss Llaci és Salamon András reinkarnációja került az első koncert középpontjába, mert bizonyos értelemben ők érkeznek a legmesszebbről. 1980-ban volt az URH, a magyar alternatív szcéna rövid életű, de mégis egyik legmeghatározóbb zenekarának első koncertje. Fél éves intenzív underground zenélés után az URH feloszlott és átalakult: lett belőle Európa Kiadó és Kontroll Csoport, majd Sziámi.

Kiss Llaci (zeneszerző-basszusgitár-ének) évtizedekig zenélt az Európa Kiadóban, de mivel Ausztráliában él, egyre ritkábban tudott fellépni itthon. Vele kapcsolatban fontos információ lehet, hogy trükk-animációs szakemberként dolgozott nagysikerű nemzetközi filmekben. Grafikusként is jegyzik, Párizs és Lille után márciusban lesz kiállítása Budapesten, melynek anyaga a Szépművészeti Múzeum gyűjteményébe kerül. A két legendás zenekar legjobb dalai közül jó néhányat ő írt és énekelt.

Salamon András (dob) az URH-ban, majd az Európa Kiadó első formációjában játszott, de egy idő után más pályára lépett; filmrendező lett, számos nagyhatású alkotást jegyez, tanít a Színművészeti Egyetemen, az ELTÉ-n és más főiskolákon.

Az est második részében az URH és a Kontroll énekes-szövegírója Müller Péter Sziámi lép fel az AndFriends-szel. Ők is játszanak néhányat a mára ikonikussá vált URH és Sziámi dalokból, de a legütősebb új számok is terítéken lesznek.

COME TOGÖDÖR NOW!

www.godorklub.hu

Belépő: 2400 / 2900 Ft
Jegyek elővételben, a helyszínen, ill. a TIXA weboldalán kaphatók!

Forrás: Gödör Klub