Varázslat Észtországból: Argo Vals és Liis Ring az Aurórában

Két nem mindennapi észt zenész érkezik egyedi, ambient, jazz, math rock, indie és RnB elemekből építkező hangvilágukkal november 11-én az Észt Intézet jóvoltából az Aurórába: az új nagylemezével visszatérő Argo Vals és a szólóprojektjével nem rég debütált Liis Ring.

Argo Vals egyszemélyes hangversenyének főszereplői az elektromos gitár, az éteri zengésekért felelős looperek és effektpedálok és a dobgép, melyekből olyan különleges dallamokat varázsol elő, melyek leginkább a jazzel, az ambienttel, időnként a borongósabb math rockkal rokoníthatóak. Instrumentális művei tökéletes filmzenék álmodozásainkhoz, nem hiába kötődik a zeneszerző nevéhez filmek és táncelőadások zenéje is. Argo Vals játszott már elnöki fogadáson, világítótoronyban, táncelőadáson, tévéműsorokban, szólt a zenéje az USA legfontosabb indie rádiójában a KCRW-n is, de szerepelt már a The Guardian zenei ajánlójában, itthon pedig áprilisban két ízben hallhatta őt a budapesti közönség a Kis Könyves Éjen és az Aurórában. A novemberi turnéja során nemrég megjelent Nokturn című lemezét mutatja be.

Argo Vals

Argo Vals

Liis Ring babázás helyett már tíz évesen saját szerzeményei írásával és rögzítésével foglalatoskodott legszívesebben, ám szólóművei csak 2013-ban kerültek ki a hálószobájából az EestiPops kiadó és a Kohviradio online rádió DJ-inek köszönhetően, akik SoundCloudon fedezték fel a különlegesen tehetséges zenészt. Liis Göteborgban él és alkot, zenéiben az RnB, az indie pop és a jazz lép házasságra, de komolyzenei elemek is felbukkannak műveiben. Első lemeze, a Fables of a Faraway Land cirkl művésznéven jelent meg, két másik tehetséges zenész kíséretével, a bensőségesebb dalait azonban egyedül, Liis Ringként adja elő. Magához ölelő finom csengésű muzsikájával már fellépett a Tallinn Music Weeken, a Positivus Fesztiválon, az Intsikurmu Music Fesztiválon, most pedig Argo Valsszal közösen turnéra indul, így Albánia, Lengyelország és Ausztria után november 11-én az Észt Intézet közreműködésével Budapestre is megérkeznek az Aurórába.

Liis Ring

Liis Ring

https://www.facebook.com/argovalsmusic
https://itunes.apple.com/us/album/nokturn/id1015847093

https://www.facebook.com/ringliis
http://www.soundcloud.com/liis-ring

Argo Vals és Liis Ring

Forrás: Mamazone