A Káli medence rejtett kincsei gazdára találtak

Sikeresen zajlott le a salföldi Pajta Galériában megrendezett jótékonysági művészeti árverés. Salföld ismét közelebb került a faluház felújítási munkálatainak megkezdéséhez.

DCIM100GOPROGOPR1006.

A Káli medencébe és annak környékére költözött, vagy az ott rendszeresen nyaraló művészek ajánlották fel alkotásaikat az árverésre, melyre a Török László fotográfus és felesége, Török Éva vezette Pajta Galériában került sor augusztus 8-án.

Az első ízben megrendezett aukció sikeresen zárult. Körülbelül 30-35 résztvevő jelent meg, az elárverezett 65 műtárgyból – köztük szobrok, fotográfiák, festmények, kisplasztikák, könyvek – 45 elkelt. A művészek felajánlásai mellett Sándor György humoralista szintén hozzájárult a salföldi faluház felújításához.

DCIM100GOPROGOPR1005.

Az árverésen számos művész munkái kerültek kalapács alá. Többek között a Kossuth díjas Somogyi Győző festőművész, a World Press Photo díjas Török László fotográfus, Raffay Dávid szobrászművész, Kovács István író, műfordító, a Sinar díjas Mészáros László fotográfus, Charles Whitehouse nyomdász alkotásai gazdagították az árverés kínálatát.

Forrás: Pajta Galéria