A Mohácsi testvérek, a Méhek és Ancona – mi bennük a közös? A KULTKIKÖTŐ!

KULTKIKÖTŐ
PROGRAM
2015. augusztus 13 – 16.

Hogyan rejtsük el szeretőnket házastársunk elől? Milyen, mikor Kern András balerina? Melyik a kedvenc olasz slágerünk és milyen kütyükön játszanak a Méhek? Minden kiderül ezen a hétvégén!

Balatonföldvár – Aug. 13. csütörtök 20.30 – Méhek koncertszínház

Mehek_KULTKIKOTO_web

Humoros és mély értelmű dalok, pezsgő ritmusok, tutulás és mindehhez egy nem mindennapi megjelenés – ez az, amit a MÉHEK DiMuSzu (Dinamikus Multimédia Szupershow) Antikoncertje nyújt. Kis ízelítő a repertoárból: Köszöntődal; Páráppáráppáppárá; Barbie-dal; Jaj, Béla, vigyázz, az ütvefúró veszélyes szerszám!, Zizidal, Kovácslakás, stb.

A MÉHEK DiMuSzu Antikoncertet a fent említett kínálaton túl a következő nagy hatású show elemek tehetik esetenként még gazdagabbá: videoprojektoros horrorfilm vetítés, gasztronojz pörformanc, bravúros mozgásművészeti ízelítő, flepnisztepp, fény-, füst- és pirotechnikai effektek (ez, persze, mind vicc, nem szabad komolyan venni, nehogy csalódás érjen) és sok egyéb váratlan esemény, amire még az előadók sem számítanak (ez viszont véresen komoly).

Aug. 14. péntek 20.30 – Anconai szerelmesek
igazi olasz zenés komédia két részben
Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház

Anconai Szerelmesek a Bartók Kamaraszínházban - Fotó: Mudra László ©

Szerelem és capuccino, napsütés és tengermoraj, bonyodalmak és békatalpak, kacagás és rengeteg fülbemászó sláger! Felicita, Ciao Bambina, Volare, Egy könnycsepp az arcon, Huszonnégyezer csók, L’Italiano – ki ne ismerné a tegnap nagy olasz slágereit? Dallamaik nosztalgiát, felszabadult életörömöt, jókedvet, derűt ébresztenek. Komédiánk elröpít egy nem is olyan régi világba, oda, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi pedig erős és bátor, ahol télen hideg van és nyáron meleg, a boszorkány gonosz, a tündér jó. Mesénk a „boldog békeidők”-ben játszódik, mondjuk 1970-ben, „Olasz”-ban, az Adria partján, a szép Ancona főterén.

Fsz: Csankó Zoltán, Bozó Andrea, Vándor Éva, Gulyás Hermann Sándor
Rendező: Csizmadia Tibor (Jászai-díjas)

Aug. 15. szombat 20.30 – Balfék (bohózat)
Kecskeméti Katona József Színház

Hogyan rejtsük el a szeretőnket a házastársunk elől? Az ember könnyedén veszi az ilyesfajta akadályokat, éppen csak néhány cinkostársra van szüksége. Igen ám, de mi van akkor, ha ezek a szárnysegédek szintén rejtegetnek valamit – és hirtelen a saját hazudnivalójuk fontosabbá válik? No, akkor rezeg a léc, szorul a hurok, és menteni kell a menthetetlent, amivel a lavina csak nő és egyre gördül tovább… Mindenki csal tehát és mindenkit csalnak, ráadásul annyira hihetetlenül szerencsétlen, ügyefogyott társaság, hogy még a végén magunkra ismerünk valakiben… Lehet ezen nem kacagni? Ne türtőztessék magukat!
A Mohácsi testvérpár megcsavarja a mulatságos bohózatot, amiből egy hatalmas bolondéria, egy kiadós kalamajka, egy kacagással teli este származik.

Fsz: Kocsis Pál, Nagy Viktor, Csapó Virág, Kőszegi Ákos, Trokán Nóra, Sára Bernadett, Sirkó László

Rendező: Mohácsi János

Balatonboglár – Aug. 15. szombat 20.30 – A kellékes
Kern András estje

A darab egy színházi kellékes másfél órás „one man show”-ja. Az üres, díszlet nélküli színpadra egy középkorú, munkaruhás férfi tol be egy kellékes kocsit, s rendezkedni kezd. Csak kis idő elteltével veszi észre a közönséget, s nem érti, hogyan engedhették be a publikumot, hiszen a mai előadás elmarad! A kínos helyzetet megoldandó megpróbálja a nézőket szórakoztatni. Parti Nagy Lajos magyar szövegének nagy erénye fantasztikus ritmusa, frappáns dramaturgiája: a hatásra kiélezett poénokat sokszor fájdalmasabb, szomorúbb emberi történetek kísérik. Az előadás során cserélődnek a hol elementáris, hol borongós anekdoták, színész-karikatúrák, megelevenedik a színház vonzó ellentmondásos világa. „És egyébként is: nagy marhaság, ez az egész színház-izé!”

Családi programok
Aranyszamár Bábszínház – Kabóca Bábszínház – Volt egyszer egy
– 4 éves kortól –

A történet egy házikóban kezdődik, csodás díszletek között. A ház lakója egy kislány, aki fél a Nagy Ürestől. Ezért úgy dönt, hogy világot lát, felfedezi a környezetét, bármi is vár rá odakint, hisz eddig csak a négy fal között rettegett. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbentő pillás békával, csupaláb hernyóval találkozik – és mindenki mással, akiket Máté Angi író megálmodott. Miután mindenkitől gyűjt valami emléket, elér egy olyan helyre, ahol repülőket hajtogatnak leveleikből a fák, és már nem rettentő többé az Üres.
(Boglár aug. 14. péntek 18.00, Fenyves aug. 15. szombat 11.00, Földvár aug. 16. vasárnap 11.00)

Az ördög három aranyhajszála – Bábrakadabra Bábszínház
Népzenével, kesztyűs- és óriásbábokkal

Az_ordog_harom_aranyhajszala_KULTKIKOTO_web

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy falu. A faluban élt egy favágó és a felesége, aki háromszoros mese-szépségverseny győztes volt, Csodaországban. Aliznak hívták, de ez most nem az ő története. Odáig fajult a harmónia, hogy fiacskájuk született, aki tiszta anyja volt. Egy csinos asszony már csecsemő korában megjósolta, hogy el fogja venni a király lányát feleségül. Ebből lesz ám a nagy gubanc az ördög arany tincses hajában, amit a helyszínen bogozunk ki a kedves, tisztelt, jámbor csimoták s szüleik szeme láttára röpke 43 perc alatt, élő zenével és egy élő zenésszel.

(Fenyves aug. 14. péntek 18.00, Földvár aug. 15. szombat 11.00, Boglár aug. 15. szombat 18.00)

Bővebb info: kultkikoto.hu, +36 30 66 55 989, jegy@kultkikoto.hu

Forrás: KULTKIKÖTŐ